Predstavujeme nové kávy

Ready After napražili Geishu: Z luxusnej kávy je len pár kilogramov

Ste ready na absolútnu špičku medzi odrodami kávovníka? Pražiareň Ready After prináša luxusnú novinku – Colombia Jesus Barahona Buenavista Geisha natural. Kávy odrody Geisha každoročne lámu rekordy kvality a Geisha je aj preto považovaná za najkvalitnejšiu a najlepšiu odrodu kávovníka súčasnosti. 

Slovenskej pražiarni sa podarilo získať 35 kilogramov kávy, z ktorých bude po upražení necelých 150 balíčkov. Pri nákupe na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10 a niečo ušetríte.

Colombia Jesus Barahona Buenavista Geisha natural od Ready After
Colombia Jesus Barahona Buenavista Geisha natural.

Jesus a Rosa Barahona

Lot Geishe, ktorú do svojho portfólia zaradili v Ready After, vypestovali farmári Jesus a Rosa Barahona. Ich farma sa nachádza v oblasti Nudo de Almaguer, ktorá je mimoriadne bohatá na vlahu. Oblasť poskytuje až 70 % všetkej pitnej vody a vody, ktorá je v Kolumbii používaná na zavlažovanie. Jesus a Rosa začali s pestovaním kávy pred dvadsiatimi rokmi. Spočiatku sa venovali len odrode Caturra, no dnes je ich záber širší a pestujú odrody Geisha, Castillo, Caturra a niekoľko ďalších. Kávu zbierajú len ručne.

Colombia Geisha od Ready After - zrná

Geisha vhodná na espresso aj filter

Geishu zo slovenskej pražiarne kávy Ready After si viete pripraviť ako espresso, ale aj ako filter. Napražili ju totiž tak, aby bola vhodná pre obidve prípravy. Výsledkom práce Jesusa, Rosy a pražiarov z Ready After je tak plná a sladká káva, ktorá vďaka vyváženej kombinácii chutí zrelého ovocia, jemnej acidity a príjemnej horkosti čierneho čaju ponúka neuveriteľnú komplexnosť. 

Keďže ide o omniroast, Geishu sme si pripravili aj ako espresso, ale aj ako filtrovanú kávu. Obidve metódy ponúkli odlišný výsledok a odlišný zážitok. Čo môžete očakávať od naturálnej Geishe od Ready After?

Colombia Geisha od Ready After - espresso

1. Moderné espresso

V koncentrovanej forme espressa vám Geisha od Jesusa a Rosy ponúkne explóziu ovocných chutí. Najskôr na jazyku pocítite pomaranč. Pomaranč zachytíte presne v bode, kedy dozrieva. V tomto momente sa vám na jazyku rozplynie krásne vyvážená citrusová acidita a citrusová sladkosť. Pomaranč následne zaobalí sladká čokoláda a v dochuti vám na jazyku zostane čierny čaj. Všetky chute sa veľmi pekne dopĺňajú, striedajú a pohrajú sa s vašimi chuťovými bunkami. 

Geisha nám na espresse chutila najviac pri pomere 1:2, teplote vody 93 stupňov a čase extrakcie 26 sekúnd. Takto pripravené espresso malo extrémne príjemnú štruktúru, smotanové telo a výrazné, no vyvážené chute.

Colombia Geisha od Ready After - dripper Origami - mletá káva

2. Sladký filter

Filtrovaná káva nám priniesla úplne iný zážitok. Na filtri sa oveľa viac prejavil čierny čaj, ktorý sme na jazyku pociťovali ako prvý. No predstavte si, že do čierneho čaju vyžmýkate kúsok mandarinky a pomaranča a napokon ho osladíte trstinovým cukrom. Presne to očakávajte. Filtrovaná káva taktiež vynikala mimoriadne príjemnou vyváženosťou acidity, sladkosti a horkosti. Chute sa okrem toho na rôznych teplotných stupňoch veľmi pekne vyvíjali.

Samozrejme, máme pre vás aj náš recept. Pri príprave Geishe sme použili o čosi nižšiu teplotu vody ako zvyčajne. Hlavný dôvodom je stupeň praženia, a teda omniroast. Receptom sme dosiahli vyvážené a plné chute a telo pripomínajúce džús.

Colombia Geisha od Ready After - zalievanie kávy cez dripper Origami

Recept Origami/V60:

18 g —> 250 ml (80 stupňov Celzia)
18 klikov na mlynčeku Comandante (stredne jemné mletie)
0:00 – 0:30 100 ml
0:30 – 1:00 50 ml
1:00 – 1:30 50 ml
1:30 – 2:00 50 ml
finálny čas extrakcie – cca 2:50

Colombia Geisha od Ready After - pripravená filtrovaná káva

Tak čo, zaujali vás recepty? V tom prípade ste ready vyskúšať túto komplexnú novinku. Na Geishi od Ready After najviac oceňujeme vyrovnanosť chutí, ktoré ponúka. Acidita, sladkosť a horkosť boli na espresse, ale aj na filtri, v absolútnom ekvilibriu. Naše chuťové bunky boli jednoducho nadšené a pýtali si stále viac a viac.

Náš tip: na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

Colombia Geisha od Ready After - káva v šálke


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close