streda, 21 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Recenzie káv

Recenzia Kostariky Las Lajas z Coffie: Toto nám odpálilo dekel

Ladislav Király Od Ladislav Király
28. augusta 2023
recenzia Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey
Share on FacebookShare on Twitter

Po mnohých rôznorodých kávach prišiel rad na pražiareň kávy Coffia z Veľkého Grobu. Jej majiteľ, kávový expert Michal Maliarik, nám do redakcie zaslal štyri rôzne kúsky a úprimne, zo všetkých sme boli namäkko. Neskutočné kávy. Ale vlastne presne na také sme v podaní Coffie zvyknutí a presne také od tejto značky očakávame.

Coffia pracuje len s kávami, ktoré majú aspoň 87 SCA bodov, takže v jej ponuke nenájdete nič priemerné. Iba skvosty. Zo spomínaných štyroch káv sme do recenzie mohli vybrať ozaj ktorúkoľvek, ale stavili sme na tú, z ktorej mali v Coffii najviac: Kostarika Las Lajas Milenio Honey. Na sklade je v okamihu robenia recenzie okolo 400 kíl tejto kávy.

štyri kávy od Coffie - cupping

Bude natoľko dobrá, že ju rýchlo vykúpite? Alebo bude v útrobách prevádzky kvasiť dlhé mesiace? My sme si na ňu detailne posvietili a veríme, že vám pomôžeme s rozhodovaním. Koľko bodov dostala Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey v recenzii Blogu o káve?

Náš tip: na eshope coffia.sk môžete s kódom BLOGOKAVE10 nakupovať výhodnejšie.

Bodovanie

Pripomeňme si, že v bodovaní Blogu o káve môže každá káva získať maximálne 50 bodov. Celkovo 25 z nich udelia baristi Filip Lörinc (@chlorofilip) a Gabriela Drenková (@gabrielaa.d), desať udelím ja ako šéfko Blogu o káve (@ladislavkiraly), päť spoločne udelíme za dizajn obalov a po päť bodov môže káva získať za transparentnosť (či poznáme jej presný pôvod a zloženie) a za pomer cena/kvalita.

Priebežné poradie hodnotených káv nájdete v menu ako RECENZIE KÁV.

Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey - obal

Baristi 23,5/25

Zrná

Už na prvý pohľad bolo jasné, že ide o moderné výberové espresso. Praženie by sa dalo zaradiť medzi tie svetlejšie na škále espresso roastov. Zrná boli pomerne uniformné čo sa týka tvaru a veľkosti. Nenašli sme medzi nimi žiadne defektné kúsky.

zrná Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey

Aróma

Ohromná. Od pražiarne Coffia sme obdržali hneď niekoľko káv a každá vynikala svojou „aromatikou“. Avšak aróma tejto Kostariky medzi ostatnými kávami ešte trochu vyčnievala. Vôňa kávy je extrémne sladká. Ako prvé sme pociťovali jemné kvetiny, ktoré striedali sladké čokoládové pralinky.

Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey - mletá káva

Cupping

Kostarika Las Lajas Milenio na každom teplotnom stupni vynikala svojou sladkosťou. Za horúca chutila ako rumové pralinky, za tepla ako fialky a čerešňové pralinky a za studena káve dominovali fialky spolu s čerešňami. V chuti sme našli veľmi príjemnú aciditu čerešní, telo pôsobilo smotanovo a dochuť bola nekonečne dlhá, sladká a kvetinová.

Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey - cupping

Espresso

Do nastavovania espressa sme sa púšťali s obrovskými očakávaniami. Káva do týchto chvíľ nastavila v každom parametri latku veľmi vysoko. No a napokon platí, že na espresse ju rozhodne nepodliezla. Úprimne môžeme povedať, že lepšie espresso sme nepili už poriadne dlho.

Náš finálny recept predstavoval 40 gramov espressa pripravených z 18 gramov kávy za 25 sekúnd. Takto pripravené espresso pôsobilo komplexne, supersladko, kvetinovo a pralinkovo. Chladnutím sa v chuti objavovalo červené víno a dochuť kávy bola neskutočne dlhá, ovocná a kvetinová. Telo kávy pôsobilo krásne smotanovo a acidita bola jemná, nepôsobila ostro.

Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey - espresso

Celkové hodnotenie

Kostarika Las Lajas Milenio nám odpálila dekel. S čistým svedomím môžeme povedať, že sme v recenziách doposiaľ nemali lepší espresso roast. Ide o krásne vybalansované moderné espresso plné príjemných chutí. Fakt vysoká kávová liga. Viac slov netreba, určite kávu vyskúšajte.

Detailné body: aróma 5 – acidita 4,5 – telo 4,5 – dochuť 4,5 – celkový dojem 5.

Coffia - cupping

Ja 9/10

Prvý závan luxusu prišiel už pri pohľade na balíčky, ktoré ku mne z Coffie dorazili. Mne sa tie čierne obaly veľmi páčia, pôsobia na mňa majestátne a vyvolávajú vo mne pocit ochutnania čohosi luxusného. Keď som si na boku obalu prečítal pekný nápis „coffee can be so much more“, mal som pocit, že o chvíľu nastúpim do limuzíny kávového sveta. Takto to na mňa všetko pôsobilo. Bez preháňania.

To, že Michal Maliarik je uznávaný kávový expert a držiteľ certifikátov SCA Roasting Professional a SCA Sensory Professional (to najviac, čo môžete v pražení a senzorike získať), ešte viac podporilo moje už aj tak vysoké očakávania. Taký ten šofér limuzíny v slušivom obleku a s vyberavými maniermi. Približne toto sa vo mne odohrávalo, a to som ešte ani neotvoril balíček.

Totálny chuťový výbuch

Po jeho otvorení na mňa vyletela veľmi príjemná vôňa, ktorá ešte viac podbila všetky dovtedajšie vnemy. Ide o kávu na espresso, ale zrná sú pomerne svetlé a neskutočne nabité aromatickými dojmami. Tu som sa už začal tak trochu obávať, či som sa zmyslovo až trochu neprehajpoval a či ma prvotné kúzlo nevtiahlo do iného sveta.

detailný pohľad na zrná Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey

Nikdy nie je dobré mať veľké očakávania, pretože potom ľahšie príde sklamanie. Prišlo? Nie, neprišlo! Aj keď sa mi espresso nepodarilo optimálne nastaviť hneď na prvý a ani druhý pokus – pretekalo mi príliš rýchlo – od začiatku mi dodávalo absolútne extrémny pôžitok. Totálny chuťový výbuch. Obrazne povedané, bola to krásna jarná naplno rozkvitnutá lúka. Pohodlne sa usadiť, zavrieť oči, napiť sa a vychutnávať si niekoľko sekúnd rozkoše. V obleku a s preloženými nohami samozrejme.

Skvost, ktorý sme si užili

Ako je to u nás doma zvykom, kávu som následne pripravil aj pre manželku Janku. Bola podobne unesená. „Chcela by som si dať ešte jednu, ešte jednu a ešte jednu,“ povedala mi. „Dávno som nepila takú dobrú kávu.“

Podčiarknuté a zhrnuté: Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey je skvost, ktorý som si mimoriadne užil. Táto káva v podstate len posilnila moju už aj tak vysokú mienku o tejto pražiarni. Absolútne cítiť, že Michal Maliarik ide len po najvyššej kvalite a keď nájde unikátne zrno, tak ho svojimi schopnosťami ešte viac zveľadí. Keď to potom nedos*rie človek za kávovarom, bude to enormný pôžitok. Ako spomenuli Filip s Gabrielou, je to káva, ktorá odpaľuje dekel.

Dávam 9 bodov. S najčistejším svedomím.

Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey - espresso a zrná

Transparentnosť 5/5

Z obalu kávy vieme, že pochádza z Kostariky, konkrétne z oblasti mesta Sabanilla nachádzajúceho sa v provincii Alajuela. Vieme aj to, že farmár sa volá Oscar Chacón Solano a že na svojej farme Las Lajas nachádzajúcej sa v nadmorskej výške okolo 1 500 metrov nad morom (cca ako Popradské pleso) pestuje odrodu milenio spracovanú metódou honey.

Káva má cuppingové skóre 88,25 a v jej chuťovom profile by ste mali nájsť pralinky, fialky, červené hrozno, ďatle a mliečnu čokoládu. Toto všetko by v našom hodnotení transparentnosti bolo na 4,5 bodu z 5, ale Coffia splnila aj jednu z posledných dvoch podmienok: plný počet totiž udelíme len vtedy, keď ide o direct trade alebo máme dôkaz, že farmár bol férovo ohodnotený.

A tu ho máme, pretože farmár dostal 18,04 USD za kilo svojej kávy. Spoločnosť Falcon, ktorá kávu importovala do Európy, uvádza aj exportné náklady z Kostariky v sume 1,25 USD a suma FOB (free on board) predstavujúca cenu zelenej kávy naloženej na loď, bola 19,29 USD. K tomu následne treba prirátať maržu Falconu, skladovacie náklady, poistenie a dopravu na Slovensko.

Za nás je toto všetko fér, prehľadné a transparentné. Keby to každý robil takto, žili by sme v lepšom svete. Udeľujeme plný počet bodov.

farmár Oscar Chacón Solano

Pomer cena/kvalita 4/5

Keď k vyššie spomínaným sumám prirátame náklady vznikajúce samotnej pražiarni, či už fixné alebo variabilné, plus know-how pražiara (ako som spomínal, Michal Maliarik disponuje certifikátmi SCA Roasting Professional a SCA Sensory Professional), dostaneme sa na finálnu sumu, ktorá je podľa mnohých bežných kávičkárov dosť vysoká.

Za 250 gramov takejto kávy si Coffia pýta 24€, avšak aktuálne je ako „káva mesiaca“ o niečo lacnejšia (s kódom BLOGOKAVE10 to bude ešte menej). Vzhľadom na všetky spomínané faktory je to podľa nás veľmi fér a udeľujeme 4 body z piatich. Za luxusné vína, whisky a iné produkty sme pripravení zaplatiť obrovské peniaze, za kávu ešte akosi nie. Táto si to však rozhodne zaslúži. Aj keby sme udelili päť bodov, dalo by sa to obhájiť. Dávame však štyri.

Rád dodám, že sa mi páči aj prístup Coffie, ktorá v popise svojich káv uvádza „podporujeme spoločensky zodpovedné podnikanie“. Povzdychnem si, že bodaj by ho podporovali všetci. Slovenské pražiarne kávy však v tomto smere určite idú príkladom.

espresso z Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey

Dizajn obalu 3,5/5

Bodovanie v tejto kategórii mňa osobne tentoraz trochu zabolelo. Mne sa obal Coffie páči a pôsobí na mňa noblesne či luxusne. Navodzuje dojem tej limuzíny, ktorú som už spomínal a nemal by som problém dať aj najvyššie hodnotenie. Nič farebné alebo načačkané by mi k Coffii jednoducho nepasovalo.

Vy, čitatelia Blogu o káve a moji followeri na Instagrame @ladislavkiraly, ste to však videli o niečo inak. Našli sa síce takí z vás, ktorí dali 5 bodov a mnohí dali aj 4, ale našiel som aj veľmi veľa nižších hodnotení. Celkovo teda môžeme za dizajn obalu udeliť len 3,5 bodu. Toto ma úprimne veľmi bolí, ale keď sa pokúsim vychladnúť a odosobniť, možno sa s tým zmierim. Uvidíme.

Inak sme na obale našli malý preklep. Namiesto Milenio je napísané Mileno. Nabudúce na to pozor.

Celkové hodnotenie

Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey 45/50

Náš tip: na eshope coffia.sk môžete s kódom BLOGOKAVE10 nakupovať výhodnejšie.

Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey - pohľad na obal

Ďalšie zaujímavosti:

Las Lajas

Coffia praží kávy z kostarickej farmy Las Lajas už niekoľko rokov a nazbierala s nimi cenné skúsenosti. Pražiar si ich nevie vynachváliť. „Túto farmu mám strašne rád,“ povedal nám Michal Maliarik. „Robia viacero odrôd i spracovaní a za seba poviem, že všetky sú dobré alebo super. Každý rok si nechávam poslať ich vzorky. Odrodu milenio som mal prvýkrát pred dvoma rokmi a bola o niečo lepšia ako zvyšok. Aj preto ju mám opäť. Bohužiaľ je však aj o niečo drahšia.“

Na stránke coffia.sk som našiel aj informácie o tom, že farma Las Lajas sa nachádza v tzv. „centrálnom údolí“, ktoré je pod vplyvom Atlantického oceánu a preto ide o veľmi vlhký región Kostariky. Káva potrebuje veľmi veľa vlahy.

„Rodinu Chacón tvorí šesť bratov, pričom každý z nich má svoju farmu,“ informuje Coffia. „Celkovo je to  60 hektárov kávových plantáží.  Oscar a jeho žena Francisca prevádzkujú spracovateľskú stanicu. Stanica a farmy sa nachádzajú v meste Sabanilla de Alajuela na úbočí sopky Poas. Nadmorská výška fariem je 1 450 až 1 500 metrov.“

Pri spracovaní ide kompetentným o veľmi vysokú kvalitu. V záujme jej dosiahnutia zamestnávajú 80 zberačov a dvadsať ďalších ľudí, ktorí na stanici pracujú s Chacónovcami. Aktuálne pestujú odrody ako caturra, červený a žltý catuaí, paraíso, milenio, villa sarchi či geisha a ročne vyprodukujú okolo 1 500 vriec kávy.

Michal Maliarik k farme pred časom nahral takéto video:

Milenio

Varieta milenio vôbec nie je častá a o to viac ma zaujala. Opýtal som sa na ňu Michala Maliarika a niektoré informácie som si aj vygooglil. O čo je iná ako ostatné? „Kríky sú nižšie a menšie, zrná pomerne veľké, výnosnosť dobrá,“ prezradil mi Michal. „Kvalita je super v tom prípade, keď sa pestuje vo vyšších nadmorských výškach, približne nad 1 300 metrov nad morom. Dodal by som aj to, že rastlina je odolná voči hrdzi.“

Tieto slová v podstate plne zodpovedajú tomu, čo som si vygooglil. Našiel som aj informáciu o tom, že na jeden hektár je optimálne vysadiť 4 000 až 5 000 kávovníkov variety milenio. Zaujímavé je aj to, že ide o tzv. „F1 hybrid“. Takto označujeme akéhosi kríženca dvoch rôznych materských rastlín, ktorý má oproti pôvodným rastlinám určité výhody, či už po stránke výnosnosti z jedného stromu, odolnosti voči chorobám a podobne.

Túto tému mi pred časom vysvetlil slovenský farmár Marián Takáč pôsobiaci vo Vietname: „F1 hybrid v kávovom svete znamená prvú generáciu kombinácie dvoch rozličných odrôd, kde si z jednej rastlina berie potenciál kvality a z druhej vyššiu úrodnosť a odolnosť. Dodal by som ešte to, že vyvinutie a implementovanie novej odrody môže trvať až dvadsať rokov, no v prípade arabiky treba na zmenu klimatických podmienok reagovať omnoho rýchlejšie. Preto sme v posledných desiatich rokoch zaznamenali veľké množstvo snáh o takzvané F1 hybridy.“

Aby sme boli presní, v prípade odrody milenio ide o kombináciu odrôd označených ako T5296 a Rume Sudan. O kríženie sa postarali organizácie CIRAD, PROMECAFE a CATIE.

spracovanie kávy na farme Las Lajas v Kostarike
Pohľad do priestorov, kde sa spracovávajú zrná z farmy Las Lajas.

Honey spracovanie

Kávovníkové zrná sa pri tejto metóde sušia spolu s dužinou a sú veľmi lepkavé. Kávovníkové čerešne najskôr prejdú tzv. “pulpingom”, vďaka ktorému sa z nich odstráni len šupka a určité množstvo dužiny. Ide o ekologicky šetrnú metódu, ktorá sa využíva hlavne v oblastiach, kde je problém s vodou. Napríklad aj v Kostarike.

Na rozdiel od mokrej metódy sa zo zŕn nezmyje lepkavá dužina, ale zrná sa sušia aj s ňou. Táto metóda sa teda nachádza niekde medzi suchým a mokrým spracovaním. „Postačuje pri nej menšie množstvo vody a k fermentácii prichádza priamo na posteliach, kde sa zrná sušia,“ povedal pred časom Marián Takáč v rozhovore pre Blog o káve.

„Pri tejto metóde je veľmi dôležité často zrná obracať a prehrabávať, pretože sa ľahko môžu tvoriť plesne. Okrem toho je dôležité sledovať predpoveď počasia a ak sa blížia dažde, tak s honey ani nezačínať. Počas prvých niekoľkých dní je totiž dôležité, aby lepkavá dužina na zrnách zaschla a fermentácia nepokračovala príliš dlho,“ dodal farmár z Vietnamu.

Black honey spracovanie

Existuje niekoľko druhov honey spracovania, ktoré Blogu o káve priblížil iný slovenský farmár Luka Ondrišák. „Yellow je zväčša 7 až 10 dní sušenia, red 10 až 20 a black 20 a viac. Mnohokrát sa to suší aj 30 dní, záleží od krajiny. Mám kamarátov, ktorí to robia aj 35 dní. Dosiahne sa tak vysoká ovocnosť kávy.“

V prípade tejto kávy milenio z kostarickej farmy Las Lajas ide o black honey spracovanie. A verte mi, tú ovocnosť v káve jednoznačne pocítite.

Michal Maliarik pripomenul, že konkrétne druhy honey spracovania závisia od toho, koľko dužiny ostane po pulpingu na zrne. V závislosti od toho sa odvíja aj dĺžka sušenia. Spoločne sme sa dopátrali k webu efico.com, na ktorom sú informácie priamo z farmy Las Lajas.

Druhy black honey spracovania na farme Las Lajas:

White Honey – odstráni sa 80 až 90 percent dužiny. Zrná sú sušené na vyvýšených posteliach na priamom slnku.

Yellow Honey – odstráni sa 50 percent dužiny. Zrná sú sušené v slabom vetre a v slnečných podmienkach označených ako medium. Prehrabávané sú trikrát až štyrikrát denne a sušenie trvá týždeň.

Red Honey – na zrnách ostáva 80 až 90 percent dužiny. Sušené sú na vyvýšených posteliach a v tieni. Prehrabané sú ráno a potom raz alebo dvakrát v priebehu popoludnia.

Black Honey – na zrnách ostáva sto percent „ovocia“. Sušené sú na vyvýšených posteliach v tieni.

Všeobecne platí, že vyprodukovanie black honey kávy je najnáročnejšie. Zrná si vyžadujú neprestajný monitoring, aby neprišlo k ich prefermentovaniu a aby nezačali plesnivieť. Odmenou za snahu a trpezlivosť farmára je však káva so silným telom vynikajúca pre espresso.

produktová fotografia Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey
Finálny produkt Coffia Kostarika Las Lajas Milenio Honey.

Záver

Verím, že vďaka recenzii skvostnej kávy Kostarika Las Lajas Milenio Honey zo slovenskej pražiarne Coffia ste sa opäť naučili niečo nové. A verím aj to, že kávu budete chcieť ochutnať a pochopiť, prečo sme z nej ostali takí unesení.

Na eshope coffia.sk môžete odteraz využiť kód BLOGOKAVE10, vďaka ktorému nakúpite o niečo výhodnejšie.

Priebežné poradie hodnotených káv nájdete v menu ako RECENZIE KÁV.


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: recenzia kávy
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
poď ochutnať slovenskú pražiareň Verticcio

Poď ochutnať slovenskú pražiareň: Verticcio zo Žiliny

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Mexiko Turquesa od READY AFTER - príprava espressa na La Marzocco

    Káva za polovicu: K.O. od READY AFTER, kilovka Mexika za neuveriteľnú cenu

    20. mája 2025
    Bercoff Espresso Elegante Dark Roast - príprava espressa

    Recenzia Bercoff Espresso Elegante: Hanba! Taký bordel sme v balíku kávy ešte nevideli

    19. mája 2025
    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Mexiko Turquesa od READY AFTER - príprava espressa na La Marzocco

    Káva za polovicu: K.O. od READY AFTER, kilovka Mexika za neuveriteľnú cenu

    20. mája 2025
    Bercoff Espresso Elegante Dark Roast - príprava espressa

    Recenzia Bercoff Espresso Elegante: Hanba! Taký bordel sme v balíku kávy ešte nevideli

    19. mája 2025
    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL