nedeľa, 25 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Recenzie káv

Recenzia Lucaffé: Keď v ropovode Družba plávaš v protismere

Ladislav Király Od Ladislav Király
28. augusta 2023
recenzia Lucaffé
Share on FacebookShare on Twitter

Do recenzie, ktorú práve začínate čítať, sme sa pustili na základe vašich žiadostí. Značka Lucaffé patrila medzi tie, o ktorých zhodnotenie ste nás žiadali mnohí. V obchode sa nám ju podarilo bez problémov kúpiť a pustili sme sa do kávového šantenia. Napokon z toho teda až také šantenie nebolo, ale to vám už detailnejšie vysvetlíme nižšie. Toto je recenzia káv Lucaffé Mr. Exclusive a Classic.

Lucaffé Classic a Lucaffé Mr Exclusive - zrná

Bodovanie

Pripomeňme si, že v bodovaní Blogu o káve môže každá káva získať maximálne 50 bodov. Celkovo 25 z nich udelia baristi Filip Lörinc (@chlorofilip) a Gabriela Drenková (@gabrielaa.d), desať udelím ja ako šéfko Blogu o káve (@ladislavkiraly), päť udelíme na základe vašich odporúčaní spoločne za dizajn obalov a po päť bodov môže káva získať za transparentnosť (či poznáme jej presný pôvod a zloženie) a za pomer cena/kvalita.

Priebežné poradie všetkých doposiaľ hodnotených káv nájdete v menu ako RECENZIE KÁV. Skús ochutnať niečo z horných poschodí.

Náš tip: v hornom menu webu nájdeš novú rubriku ZĽAVOVÉ KÓDY. Nakúp kvalitu zo slovenských pražiarní a ochutnaj ozajstnú výberovú kávu.

Baristi

Lucaffé Classic 3,5/25

Lucaffé Mr. Exclusive 6,5/25

Podobne, ako pri recenzii komoditných káv od Popradskej, by sme obe kávy od talianskeho Lucaffé radi popísali spoločne a naraz.

Zrná

Čo sa týka praženia, Lucaffé Classic a Mr. Exclusive majú nastavený veľmi podobný stupeň. Obe kávy sú z nášho pohľadu mierne za hranicou toho, čo vnímame ako tmavé praženie. Zrná sú mierne olejnaté a farba zŕn postupne prechádza z veľmi tmavohnedej do spálenej. Na pomery supermarketovej scény ide o klasický stupeň praženia, v porovnaní s výberovými dark roastami je toto praženie o dosť tmavšie.

Lucaffé Mr Exclusive - pohľad na zrná
Lucaffé Classic - pohľad na zrná

Čo sa týka kvality zrna, zrná obsahujú relatívne málo defektov. Samozrejme, ide o komoditnú kávu, defektov sme našli v porovnaní s výberovkou množstvo, avšak oproti niektorým supermarketovkám ich bolo menej. Mimochodom, objavili sme aj zrnko prevŕtané škodcom, a to hneď na trikrát. Zo zŕn je však jasné, že ide o zmes rôznych odrôd a spracovaní. V prípade Lucaffé Classic sú jasne rozlíšiteľné zrná arabiky a robusty. V prípade Mr. Exclusive ide o stopercentnú arabiku.

Lucaffé - prevŕtané zrnko

Aróma

Obe kávy voňajú veľmi podobne. Zrná Mr. Exclusive voňali oproti Classic pred namletím o čosi sladšie. Pripomínali mierne pripálený karamel spolu s tabakom a drevitou arómou. Classic voňala potlačenejšie, drevito až gumovo. Po namletí však Mr. Exclusive pôsobil ostro a nepríjemne, naproti tomu Classic voňala príjemnejšie (neutrálnejšie).

Lucaffé Classic a Lucaffé Mr Exclusive - mletá káva

Cupping

Pri oboch kávach v chuti prevládali ťažké zemité tóny a tóny tabaku. V prípade Classic sa na žiadnom teplotnom stupni v káve neobjavila sladkosť ani ovocnosť. Káve dominovala horkosť. Telo kávy bolo stredne ťažké a dochuť horká a dlhotrvajúca. Na druhej strane, Mr. Exclusive za tepla a studena ponúkol štipku marcipánovej sladkosti, ktorá pôsobila vcelku príjemne. Telo Mr. Exclusive bolo veľmi podobne stredne ťažké ako pri Classic. V dochuti prevládala horkosť, v ktorej pozadí sme však pociťovali aj sladkosť pražených mandlí.

Lucaffé Classic a Lucaffé Mr Exclusive - cupping

Espresso

Espresso sme si pripravili z oboch káv naraz, aby sme ich vedeli hneď porovnať. Ako prvé sme ochutnali espresso z Mr. Exclusive. Oboch nás zaskočil prvotný pozitívny vnem – v káve sa vyskytovala mandľovo-marcipánová sladkosť. Mínusom však bolo, že táto sladkosť bola vzápätí prekrytá horkosťou a zemitosťou. Horkosť nepominula ani v dochuti, pretrvávala a prerážala všetky iné chuťové prvky. Telo kávy bolo ťažké, olejové.

Lucaffé Mr Exclusive - espresso

Hneď potom sme ochutnali espresso z Classic. Espresso chutilo veľmi podobne, avšak oproti predošlému o čosi horšie. Absentovala sladkosť, ktorá bola prítomná pri Mr. Exclusive, výrazná bola horkosť a ťažké sirupové telo.

Lucaffé Classic - espresso

Celkové hodnotenie

Kávy od Lucaffé sa držia štandardu, na ktorý sme si pri supermarketových kávach zvykli. Obe kávy sú menej kvalitným produktom, ktorý sa snaží svoju (ne)kvalitu kompenzovať tmavším pražením. Ako pozitíva týchto káv hodnotíme prítomnosť sladkosti v Mr. Exclusive a pomerne málo defektné zrná. Na druhej strane ani jedna z káv nám neponúkla nič zaujímavé či charakteristické. V káve hľadáme chute charakteristické pre jej terroir, spracovanie, odrodu atď, čo v oboch prípadoch jednoznačne absentovalo.

Detailné body:

Lucaffé Classic: aróma 1 – acidita 0 – telo 1,5 – dochuť 0,5 – celkový dojem 0,5

Lucaffé Mr. Exclusive: aróma 1,5 – acidita 1 – telo 1,5 – dochuť 1 – celkový dojem 1,5

Lucaffé Classic a Lucaffé Mr Exclusive - zaliata káva

Ja – Ladislav Király

Lucaffé Mr. Exclusive 2,5/10

U mňa to tentoraz vyzeralo o niečo horšie ako u baristov. Mňa tieto kávy poriadne prefackali a neviem nájsť takmer žiadne pozitíva.

Po otvorení plechovky som ako prvé spravil „pfffff“. Ani neviem prečo, ten zvuk zo mňa vyšiel úplne náhodne po tom, ako som zacítil vyliezajúci puch. Opäť raz sa mi hlavou prehnali úvahy o tom, prečo toto niekto pije a ako to niekto môže považovať za dobrú kávu. Veď už ten zápach ma odrádza.

Následne som už začal mať aj výčitky, že prečo toto všetko vlastne robím. Prečo sa takto trýznim? Nebolo by lepšie pokračovať v pití skvelej kávy a neprerušovať to niečím takýmto, po čom musím ihneď čistiť mlynček a jesť niečo sladké, aby som prebil pachuť? Miestami to už vnímam ako obetu. Vypijem niečo hnusné, z čoho mi bude ťažko na žalúdku, ale opäť možno jednému, dvom, trom alebo desiatim ľuďom vysvetlím, aké parametre by sme pri ozaj dobrej káve mali sledovať.

Lucaffé Mr Exclusive - detailný pohľad na zrná

Silné negatíva

Pri tejto káve vnímam hneď niekoľko silných negatív. Zápach, ktorý v káve nechcem, prepražené zrná s olejovými stopami a viacero polámaných zŕn. Okrem toho stačí jednoduchý pokus o rozdrvenie zrna, ktorý je vo väčšine prípadov úspešný. To je jasný znak toho, že káva je prepražená a tým pádom sú zrná vysušené. Ešte som si ani neurobil espresso a viem, že to bude tragikomédia. To isté ako všetky ostatné supermarketové, alebo ak chcete, komoditné, kávy.

Prišiel rad na prípravu espressa. S manželkou sme si ho urobili veľmi skoro ráno, pretože v deň testu nás deti zobudili už o piatej. A poviem vám, bol to teda štart štartov. Keď mi do nosa vnikol prvý čuchový vnem, mozog zareagoval okamžitou reakciou „spálená guma“. Drift King of Europe 2023.

Lucaffé Mr Exclusive

Ropovod Družba

Nemôžem si pomôcť, ale okrem spálenej gumy mi to pripomínalo ešte nejaké ťažšie prvky, aj keď veľa ich už nie je. Aby som to opísal nejako citlivo, mal som pocit, že plávam v ropovode Družba. V protismere a s otvorenými ústami.

Manželku Janku som potešil donáškou do postele. Romantický počin roka mi však príliš nevyšiel. „Vôňa mi pripomína čakáreň pred zubárkou. A chuť? Takto nejako si predstavujem chuť odlakovača na nechty,“ povedala mi. Nuž dobre. Proti gustu žiaden dišputát.

Keď som sa jej opýtal na to, koľko bodov od 0 do 10 by udelila, povedala -5. Ja budem o niečo štedrejší. Je to zlá káva a jedna z horších supermarketových, ale rozhodne nie najhoršia. Dávam 2,5 bodu a dúfam, že Lucaffé už nikdy v živote nebudem musieť ochutnať.

Lucaffé Classic 2/10

Keď som zvyšky kávy Mr. Exclusive z oboch šálok vylial do umývadla, nevyzeralo to inak, ako keby som tam vylial vypálený motorový olej Shell Helix Ultra 5W-30. Napriek malému množstvu vypitej tekutiny som už začal pociťovať ťažobu na žalúdku. Mnohým z vás často píšem, že ho už mám odolný a oceľový, ale asi nemám. Teda v tejto chvíli by som za to ruku do ohňa veru nedal.

Prvý pohľad na zrná kávy Classic mi priniesol o niečo lepší vnem, ako pri Mr. Exclusive, ale možno len preto, lebo už bolo po šiestej a asi tie zrná vďaka postupne vychádzajúcemu slnku vyzerali svetlejšie. Keď som si na nich lepšie posvietil, vyzerali mierne prepražene, tu a tam olejová škvrnka a opäť sa dali pomerne ľahko rozdrviť.

Lucaffé Classic - pokus o rozdrvenie zŕn prstami
Takto som rozdrvil zrná medzi dvoma prstami.

Produkt chemického priemyslu

Vysypal som si ich na kôpku vedľa Mr. Exclusive a vyzerali veľmi podobne. Do týchto okamihov ľutujem, že som ich radšej nevysypal rovno do koša. K potravinám sa síce správam úctivo a nikdy nič nevyhadzujem (Janka by vám vedela povedať, čo všetko som schopný dojesť), ale toto ani nepovažujem za potravinu. Toto je nejaký produkt chemického priemyslu, ktorý by mal mať vlastný kontajner na odpad a mal by byť označený varovaním pred toxicitou.

Manželka ma v ďalšej fáze dobrodružstva nechala samého a odmietla sa ďalej podieľať na týchto monumentálnych pokusoch. O nič neprišla, lebo červená káva Classic bola arómou veľmi podobná predchádzajúcemu testovanému dielu a chuťou bola ešte bližšie k motorovému oleju.

Pravé talianske espresso hahaha

Potom som si pogooglil a našiel som, že „táto zmes je synonymom pravého talianskeho espressa“. V tom som si položil otázku: Prečo ešte sakra niekto má pocit, že talianska káva rovná sa dobrá káva? Nechápem. To je ako so zmrzlinou. Pre niekoho je normálne frajerina povedať, že „idem na taliansku zmrzlinu“, a pritom Taliansko ani nelízla. Ja keď niekde vidím, že „talianska káva“, tak utekám. Raz o tom napíšem článok.

Lucaffé Classic

Tu dávam dva body a konštatujem, že obe kávy sú si dosť podobné. Ako ja s Mr. Properom. Úprimne obdivujem ľudí, ktorí dokážu povedať, že táto supermarketová je lepšia a táto horšia. Všetky sú totiž v strašne úzkom spektre prepáleného kávového sveta. Keď sa pozerám na flavor wheel, ktoré mám pred sebou, tak sú niekde v oblasti medicinal, petroleum, skunky a rubber. Prekladať sa mi to nechce.

To flavor wheel je inak super vec a keď  ho nepoznáte, pozrite si. Vedľa gumy (rubber) nasleduje pipe tobacco a tobacco, za tým sú zasa rôzne spálené tóny. Tu niekde musia patriť obe tieto lukratívne kávičky. Všetky zaujímavé ovocné tóny, ktoré ma bavia, sú na presne opačnom konci kolesa, a to vlastne hovorí za všetko.

Pomer cena/kvalita 1/5

Plechovku Lucaffé Classic sa nám podarilo kúpiť za 6,42€. Išlo o 250-gramové balenie a je to vôbec najlepšia cena, akú sa nám podarilo nájsť aj na webe: dokonca Heuréka uvádza najnižšiu cenu 6,50€.

Pozrime sa na to inak. Narýchlo som si klikol eshop becafe.sk, kde som za 6,50€ našiel Brazíliu Santos, čo je radovo lepšia káva. S kódom BLOGOKAVE10 sa pri nej dostanete dokonca pod 6€.

Plechovka Lucaffé Mr. Exclusive nás vyšla na 7,90€. Opäť som to porovnal s Heurékou a zasa sa ukázalo, že sme mali šťastie a nakúpili sme to veľmi dobre. Fresh v tomto smere celkom potešil a ušetril nám nejaké drobné. Za takúto cenu si však na spomínanom eshope becafe.sk viete vybrať z viacerých rôznych kvalitných káv. Navyše pri nich viete, odkiaľ pochádzajú a dokonca sú výberovky, lebo majú viac ako 80 bodov.

Nekvalita za rovnakú cenu ako obstojná kvalita. Aj preto Lucaffé musí byť rado, že mu za pomer cena/kvalita dávame aspoň bodík.

Tu by som rád pridal aj link na rubriku ZĽAVOVÉ KÓDY, vďaka čomu ušetríte vo viacerých výborných slovenských pražiarňach a nakúpite výhodnejšie ako pri týchto nezmysloch od Lucaffé.

Transparentnosť 1/5

V tomto smere sú kávy Lucaffé jedna veľká bieda. Vidieť, že to hrajú na absolútnych kávových neznalcov, ktorým môžu natrepať čo len chcú. Citujem: „Pražená zrnková káva Lucaffé Classic je ako stvorená pre milovníkov kvalitného espressa. Jedná sa o vynikajúcu zmes odrôd Arabica 80% s malým percentom Robusty 20 %. Vyznačuje sa príjemne sladkou chuťou, stredne hustou krémou orieškovohnedej farby, veľkorysým, mäkkým telom a úžasnou arómou. Vďaka svojej harmonickej chuti sa stala „Bestsellerom“ značky Lucaffé.“

O pôvode kávy nevieme v podstate nič. Vlastne len to, že ide o pomer arabiky a robusty 80:20, nuž a v prípade Mr. Exclusive je to pomer 100:0. Tuto ešte píšu, že arabika pochádza z Južnej Ameriky, Ázie a Strednej Afriky. Keby napísali, že aj zo strednej Ameriky, tak pokryjú celý svet, kde sa káva pestuje. Haha. Takže zmes všetkého odvšadiaľ. Typická no name káva.

Udeľujeme 1 bod. Za to, že poznáme aspoň pomer arabiky a robusty.

Lucaffé Classic - detailný pohľad na zrná

Dizajn obalu 4/5

So žiadosťou o obodovanie dizajnu tejto kávy som vás oslovil na instagramovom konte @ladislavkiraly. Tušil som, že to nemusí dopadnúť najhoršie, ale napokon som aj tak ostal prekvapený: vo vašich hodnoteniach sa najčastejšie objavovali 4 body, takže Lucaffé si vďaka vám veľmi príjemne polepší.

Dizajn obalu je podľa nás veľmi dôležitý prvok a pomáha predávať. Udeľovaním bodov v tejto kategórii chceme naše domáce pražiarne motivovať k tomu, aby dizajn nezanedbávali. Keď kávu kupuje niekto menej znalý, mnohokrát sa rozhoduje len podľa obalu. A keď ju chce dať niekomu ako darček, tak to platí dvojnásobne.

Celkové hodnotenie:

Lucaffé Mr. Exclusive 15/50

Lucaffé Classic 11,5/50

Lucaffé Mr Exclusive a Lucaffé Classic - obaly

Ďalšie zaujímavosti:

O Lucaffé

Na stránke lucaffe.sk som si vyhľadal základné informácie o spoločnosti a trochu som zmúdrel. Veľa sa už vlastne ani nedá, haha. Dozvedel som sa, že „značka Lucaffé začala písať svoju históriu v roku 1996, keď Gian Luca Venturelli otvoril svoju prvú pražiareň kávy v mestečku Padenghe, na brehu Lago di Garda v severnom Taliansku.“

„Vďaka remeselnej zručnosti Gian Lucu Venturelliho pri pražení kávy a starostlivému výberu dodávateľov kávových zŕn, sa značka Lucaffé stala známou a obľúbenou nielen v Taliansku a Európe, ale aj na iných kontinentoch – Ázia, Amerika. Majiteľ firmy má nielen prsty pri výbere kávy na plantážach, pri jej miešaní, pražení, ale aj pri vytváraní grafiky a dizajnu obalov.“

Tu niekde som to prestal čítať. Pochopil som, že majiteľ je poloboh a dokáže zastrešiť mnoho rôznych oblastí. Viem, že som zlý, ale na všetky tie bludy o „starostlivom výbere zŕn“ som už kvalitne alergický. Tvl no name komoditná káva ešte nebola o starostlivom výbere zŕn a Ace Venturelli to určite dobre vie.

Oni tam inak píšu aj to, že „Gian Luca Venturelli osobne ochutnáva všetky vzorky kávových zŕn a pravidelne navštevuje plantáže producentov, od ktorých kávové zrná nakupuje. Rozhodujúcim kritériom je kvalita a chuť kávových zŕn.“

Neverím, že tomu niekto verí. Realita je totiž taká, že tá káva je fakt zlá. Scusa.

Lekcia taliančiny

Na stránke lucaffe.sk som našiel toto: „Ciao amica, ciao amico! Daj si naše lucaffíčko a budeš ako v siedmom paradiso. Lebo káva – to je naše grande amore. Vyberáme pre teba tú najlepšiu z celého sveta a pražíme ju podľa pravej tradizione italiana. V každej šálke, v každom dúšku pocítiš la dolce vita. Prego, ochutnaj a ži život s Lucaffè.“

Nechcete vedieť, ako by som to prepísal, aby to zodpovedalo realite.

Záver

Lucaffé je podľa mňa priemerná až podpriemerná komoditná supermarketová káva. Za tú cenu nájdete omnoho lepší produkt takmer v každej slovenskej pražiarni. Kašlite na podporovanie zahraničných firiem, podporte domáce spoločnosti. Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy, ktoré na to čakajú a ktoré to potrebujú. Zoznam pražiarní kávy prikladám tu.

Finito.

Priebežné poradie všetkých doposiaľ hodnotených káv nájdete v menu ako RECENZIE KÁV.

0 Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: recenzia kávy
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
Coffeein Panama Bonita Springs

Obsahuje káva Coffeeinu toxický hmyz a chrobáky?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lázeňská káva Kostarika Coffee Nace a Etiópia Iron Lion

    Etiópia a Kostarika z pražiarne Lázeňská káva: Dokonalé kávové kúpele od našich susedov

    23. mája 2025
    kniha Cesta kávy - obal

    O knihu Cesta kávy je veľký záujem, akciová predpredajová cena platí len do konca mája

    23. mája 2025
    obaly na kávu - Kofipack

    Odborník z Kofipacku: Malé pražiarne potrebujú iné obaly ako veľké

    24. mája 2025
    DeLonghi La Specialista Maestro - čerstvá a stará káva

    Aký je rozdiel medzi čerstvou a odstátou kávou? Otestovali sme to na De’Longhi Maestro

    22. mája 2025
    Mexiko Turquesa od READY AFTER - príprava espressa na La Marzocco

    Káva za polovicu: K.O. od READY AFTER, kilovka Mexika za neuveriteľnú cenu

    23. mája 2025
    Bercoff Espresso Elegante Dark Roast - príprava espressa

    Recenzia Bercoff Espresso Elegante: Hanba! Taký bordel sme v balíku kávy ešte nevideli

    19. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lázeňská káva Kostarika Coffee Nace a Etiópia Iron Lion

    Etiópia a Kostarika z pražiarne Lázeňská káva: Dokonalé kávové kúpele od našich susedov

    23. mája 2025
    kniha Cesta kávy - obal

    O knihu Cesta kávy je veľký záujem, akciová predpredajová cena platí len do konca mája

    23. mája 2025
    obaly na kávu - Kofipack

    Odborník z Kofipacku: Malé pražiarne potrebujú iné obaly ako veľké

    24. mája 2025
    DeLonghi La Specialista Maestro - čerstvá a stará káva

    Aký je rozdiel medzi čerstvou a odstátou kávou? Otestovali sme to na De’Longhi Maestro

    22. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL