piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Recenzie káv

Recenzia Segafredo Intermezzo: Keď páliš gumy lepšie ako Rocco Sifredi

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
13. novembra 2023
recenzia Segafredo Intermezzo
Share on FacebookShare on Twitter

Možno ste si všimli, že minulý týždeň žiadna nová recenzia nevyšla. Boli sme chorí? Rozhádali sme sa? Prešli sme na pitie čaju? Nie. Po vašom veľkom nátlaku sme sa rozhodli zrecenzovať bestseller talianskeho giganta Segafredo Zanetti – kávovú zmes Segafredo Intermezzo. A verte či neverte, trvalo nám dva týždne, kým sme v chuti espressa našli niečo slovami opísateľné. 

Čo to bolo? Čo má so značkou Segafredo spoločné Rocco Sifredi? A čo Nora Mojsejová? To a kopec ďalšej zábavy vás čaká v nasledujúcich riadkoch. Toto je recenzia Segafredo Intermezzo.

recenzia Segafredo Intermezzo - espresso

Bodovanie

V bodovaní Blogu o káve môže každá káva získať maximálne 50 bodov. Celkovo 25 z nich udelia baristi Filip Lörinc (@chlorofilip) a Gabriela Drenková (@gabrielaa.d), desať udelí šéfko Blogu o káve (@ladislavkiraly), päť udelíme na základe vašich odporúčaní spoločne za dizajn obalov a po päť bodov môže káva získať za transparentnosť (či poznáme jej presný pôvod a zloženie) a za pomer cena/kvalita.

Priebežné poradie všetkých doposiaľ hodnotených káv nájdete v menu ako RECENZIE KÁV. Skúste ochutnať niečo z horných poschodí, lebo tam niekde sa nachádza pravá kávová zábava.

Náš tip: pozrite si zľavové kódy do slovenských pražiarní kávy.

Baristi Filip Lörinc a Gabriela Drenková 4,5/25

Zrná

O káve Segafredo Intermezzo sa z obalu nedozvedáme takmer nič. Po otvorení balíka na nás smutne vykukli utrápené zrná. Zrná obsahujú vysoké množstvo defektov a sú veľmi nekonzistentne napražené. Medzi zrnkami nájdete tmavé, ale aj svetlé kúsky. Aj tie najtmavšie však nie sú signifikantne olejnaté a prepálené. 

pohľad na zrná Segafredo Intermezzo

Aróma

Po aromatickej stránke sme v Segafredo Intermezzo našli len jeden jediný tón – tón spálených pneumatík. Mletie kávy tak pripomínalo automobilové preteky. Spa-Francorchamps.

Segafredo Intermezzo - mletá káva

Cupping

Počas cuppingu sa všade navôkol šírila vôňa spálenej gumy a nám sa do ochutnávania vôbec nechcelo. Chuť bola nakoniec menej nepríjemná ako aróma. Síce jej dominovala horkosť, objavili sme v nej aj zopár sladkých orieškových tónov pripomínajúcich vlašské orechy. Káva nám neponúkla žiadnu aciditu či ovocnosť. V dochuti bola horká a na jazyku pomerne ťažká.

Segafredo Intermezzo - cupping
Segafredo Intermezzo - fotka z cuppingu
Segafredo Intermezzo

Espresso

Pri nízkej teplote extrakcie sa zo Segafredo Intermezzo dalo vytiahnuť obstojné talianske espresso. Horkosť nás úplne neodrovnala a my sme tak mohli v šálke dolovať to málo príjemných chutí. Z príjemných chutí sme objavili lieskové oriešky a kakao. Dochuť kávy však zanechávala na jazyku nepríjemnú horkosť po veľmi dlhú dobu.

Celkový dojem

Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie. Teda, ak nie ste Starbucks Dark roast. Segafredo Intermezzo je priemerná supermarketová zmes neznámeho pôvodu. Zrno má nízku kvalitu, no stupeň praženia ho robí ako tak piteľným. Dominuje mu horkosť, je fádne a nudné. 

Detailné body: aróma 0,5 – acidita 0,5 – telo 1,5 – dochuť 1 – celkový dojem 1.

Segafredo Intermezzo - espresso

Ladislav Király 1,5/10

Od okamihu, ako som v storke na Instagrame informoval o blížiacom sa teste kávy Segafredo Intermezzo, začali ste ma bombardovať správami. Vraj niečo také som ešte určite nepil. Takmer všetky názory sa niesli v tom duchu, že káva patrí medzi najhoršie na trhu.

Otvorenie balíčka a vysypanie zŕn na kuchynskú dosku mi to de facto potvrdilo. Ihneď bolo zrejmé, že ide o zrná veľmi nízkej kvalitatívnej triedy. Mnoho z nich bolo poškodených a zlomených, bol to doslova defekt vedľa defektu.

Segafredo Intermezzo - detail zŕn

Max Verstappen

Veľmi zvláštne bolo aj praženie, ktoré mi nápadne pripomínalo Eduscho Espresso Intenso: niektoré zrná sú veľmi tmavé, niektoré svetlé. Na niektorých boli aj olejnaté škvrny značiace prepraženie a celkovo to voňalo ako keď ležíte meter vedľa štartujúceho Maxa Verstappena. 

Povedal by som, že v Segafrede sa s tým nejako ne*rali. Mám pocit, že cielia na takú cieľovú skupinu, ktorá toho o káve veľa nevie a je jej to úplne jedno. Alebo sú to jednoducho fanúšikovia motoršportu? Hmm… možno treba tieto zrná v nedeľu o 14:00 rozsypať k “efjednotke” a zážitok bude o to intenzívnejší.

Medzitým, ako som si zrná fotil, sa manželke Janke podarilo uspať dcéru. Nastal teda problém; nemohol som ich začať mlieť, pretože keby po zlobe zo strany Segafreda prišla aj zloba zo strany Janky za zobudenie Soničky, asi by som to neustál.

Zrná na balkóne

Druhý problém bol v tom, že zapáchajúce zrná som nemohol nechať v byte, nie všetci sú u nás fanúšikovia motoršportu. Balíček sa už nedal opätovne zavrieť a pristúpil som tak k riešeniu, že ho vyložím na balkón. Janka to odsúhlasila, ibaže netušila, že ho položím do blízkosti sušiaceho sa prádla. Ešte len toto bola skaza.

Okamih O, kedy som sa konečne mohol pustiť do degustácie, nastal po vyše hodine. Janka mi popriala dobrú chuť a uštipačne dodala „nazdravíčko“. Vzápätí pripomenula, že takéto kávy môžem ochutnávať aj večer, lebo veľa z nich nevypijem a nenarušia mi spánok. Netušila, že toto ja vypľujem sťa someliér.

Sorry za nechutnosť.

Kávu som si pripravil na automate Eletta Explore od De’Longhi. Vyšiel mi nápoj s pomerne bohatou crémou, ale inak to teda nebolo bohviečo. Po prvom dúšku ma stočilo od horkosti a vlastne nič iné, ako tú horkosť, káva ani neponúkla. Spálená guma sa neráta. Aj dochuť bola extrémne nepríjemná, ale o niečo menej ako pri robuste od Eduscha, ktorú sme recenzovali nedávno.

Dávam teda jeden a pol bodu. Číslom 1,5.

Segafredo Intermezzo - mňam

Transparentnosť 0,5/5

Zdá sa, že Segafredo si zobralo príklad od firmy Eduscho, ktorej kávu sme recenzovali v minulom dieli. Obal kávy uvádza informácie o aróme kávy, intenzite, tele a dochuti. Avšak v Segafrede akosi zabúdajú informovať svojich zákazníkov o tom, čo pijú. Zatiaľ čo si pravý kávičkár slastne pochutnáva na skvelom talianskom “pressku”, nezaujíma ho, odkiaľ k nemu káva prišla. 

Po chvíľke googlenia zisťujeme, že Intermezzo obsahuje 60 percent arabiky a 40 percent robusty z Brazílie. To by v našom hodnotení stačilo na 1,5 bodu. Podobne ako Eduschu strhávame jeden bod za to, že v Segafrede pravdepodobne nepovažujú informáciu o pôvode ich produktu za dostatočne dôležitú na to, aby ju uvádzali na svojich obaloch.

Pomer cena kvalita 1,5/5

Pol kila tohto talianskeho skvostu sme v supermarkete kúpili za 9,99 eura. Cez niektoré internetové obchody zoženiete kilo Intermezza aj za neuveriteľných 8,40€ a s kódom BLOGOKAVE10 ešte lacnejšie. Nie, to bol vtip. Nekupujte ho ani za 8,40€. 

Avšak cenový rozdiel medzi supermarketom a eshopmi je tak priepastný, že nás supermarket pravdepodobne poriadne ošklbal. Intermezzo nás síce nepotešilo, no ak si predstavíme, že je jeho cenovka niekde uprostred supermarketovej a eshopovej reality, musíme mu udeliť 1,5 bodu.

Dizajn obalu 0/5

Nestáva sa to často, no anketa s vašimi odpoveďami týkajúcimi sa hodnotenia obalu bola preplnená nulami. Segafredo ste vôbec nešetrili a mnohí z vás jeho obalu udelili mínusové body. Na druhej strane sa medzi odpoveďami objavovali aj jednotky a dvojky. Drvivá väčšina hlasov patrila hodnoteniu nula celých nula celých nula, preto s pukajúcim srdiečkom udeľujeme nulu.

Možno keby dali na obal nejakú pneumatiku Pirelli, boli by ste štedrejší.

Celkové hodnotenie 8/50

Segafredo Intermezzo - obal

Ďalšie zaujímavosti:

Rocco Sifredi alebo Rocco Segafredo?

Tí zrelší z vás určite počuli meno Rocco Sifredi. Taliansky milovník života a všetkého živého sa vlastným menom vôbec nevolá Sifredi. Jeho rodné meno je Roco Tano. Z utajených zdrojov sme zistili, že meno Sifredi, ktoré si osvojil, je odvodeninou rodiny talianskych priezvisk Seganfredo, Segafredo, Segafreddo, Seganfreddo a Siffredi. Fantázia.

Prečo si toto meno vzal, sme nezisťovali. Možno chcel byť spájaný s týmto talianskym gastropornom a možno len podobne dobre pálil gumy.

Nora Mojsejová

S nedávnou recenziou na kávu od Eduscho sa neslávne spojila slovenská ikona Eva Máziková. V reklame popíjala Eduscho až tak oduševnene, že stratila slová. A čo má so Segafredom spoločné Nora Mojsejová? Vôbec nič. Keď sa však zamyslíte hlbšie, určite si spomeniete na jeden z najvirálnejších výrokov tejto legendy: “Ľudia, nedajte sa oje…” Po preklade do spisovnej reči: “Ľudia, nedajte sa okabátiť.” 

Nora žila dlhé roky na Pereši. Pereš je časťou Košíc. My tieto riadky píšeme v Košiciach. Náhoda? Nemyslíme si. Vieme totižto, na čo Nora týmto výrokom narážala. Nám všetkým by malo záležať na tom, čo konzumujeme. Mali by sme sa zaujímať o to, odkiaľ pochádzajú produkty, ktoré končia v našich žalúdkoch. Preto, ľudia, nedajte sa okabátiť a nasledujte Norine posolstvo. Teda, nekupujte kávu nejasného pôvodu. 

Záver 

Segafredo Intermezzo pohorelo v našom recenznom teste, no v talianskej pražičke nezhorelo úplne na uhoľ. Nad talianskym espresskom sme so zdvihnutým malíčkom dumali takmer dva týždne. Ťažké dva týždne mali jediný výsledok. Osem bodov.

Kde v recenznom rebríčku sa nachádza recenzovaná kávička Segafredo Intermezzo? Poďte to zistiť. Priebežné poradie všetkých doposiaľ hodnotených káv nájdete v menu ako RECENZIE KÁV.

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: recenzia kávy
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
čo je to batch brew

Čo je to batch brew?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL