nedeľa, 11 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Recenzie káv

Recenzia Starbucks: Welcome drink do pekla

Ladislav Király Od Ladislav Király
28. augusta 2023
recenzia Starbucks Dark Roast a Blonde Roast
Share on FacebookShare on Twitter

Dávid proti Goliášovi. Ako inak nazvať snahu junáka Ladislava s jeho baristickou družinou pustiť sa do giganta menom Starbucks. Zasadí blogerský pastier veľkému a silnému zbrojnošovi s vyše 35 000 prevádzkami tvrdý úder alebo ho len nežne pohladí? Ako vidíte, opäť raz som sa nechal biblicky uniesť. Vitajte pri recenzii káv Starbucks. Tých supermarketových.

Začnime tým, že Starbucks vznikol v roku 1971 v USA a dnes má svoje prevádzky v 84 krajinách. Hej, bol aj v Rusku, ale potom sa na tamojšieho zblúdilého diktátora vykašľal a vykonal špeciálnu operáciu, v rámci ktorej svojich 130 prevádzok zatvoril. Urobil dobre. Možno viete, že na mieste Starbucksov v matičke Rusi vyrástla sieť Stars Coffee, čo je síce lepší názov ako Vkusno & točka (nový McDonald‘s), ale tiež z neho neodpadávam.

Dosť však bolo planých rečí. Recenziu káv Starbucks ste si vyžiadali práve vy, vášniví čitatelia Blogu o káve. My v redakcii sme sa rozhodli, že vám tento sen splníme. A to napriek tomu, že naše maškrtné jazýčky by si radšej pochutnali na ovocnej výberovke ako na výluhu z pahreby.

Obstarali sme si dve rôzne kávy, konkrétne Blonde Roast a Dark Roast, ktoré by nám mali pomôcť lepšie pochopiť stratégiu tejto značky. Svetlé praženie Starbucksu je vymedzené na čísla 4 až 6, medium na 7 až 9 a tmavé na 10 až 12. Blonde je na tejto stupnici 6 a Dark 11. Koľko bodov u nás tieto kávy dostanú? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Bodovanie

Pripomeňme si, že v bodovaní Blogu o káve môže každá káva získať maximálne 50 bodov. Celkovo 25 z nich udelia baristi Filip Lörinc (@chlorofilip) a Gabriela Drenková (@gabrielaa.d), desať udelím ja ako šéfko Blogu o káve (@ladislavkiraly), päť udelíte vy ako čitatelia za dizajn obalov a po päť bodov môže káva získať za transparentnosť (či poznáme jej presný pôvod a zloženie) a za pomer cena/kvalita.

Priebežné poradie hodnotených káv nájdete v menu ako RECENZIE KÁV.

Starbucks Blonde Roast a Starbucks Dark Roast spredu
Balenia Starbucks Blonde Roast a Dark Roast.

Baristi

Starbucks Dark Roast 0/25

Starbucks Blonde Roast 4/25

„V prípade oboch káv išlo o zrná stopercentnej arabiky, prekvapujúco relatívne pekne vyzerajúce. Keďže ide o komoditnú kávu, kde-tu bolo možné nájsť defekty, ale na prvý pohľad, čo sa týka vzhľadu, tvaru a veľkosti, nám zrná nepripadali až také nekvalitné. Oba tieto roasty odlišuje miera praženia. V prípade Blonde roastu ide o na pohľad relatívne svetlé praženie, medzi supermarketovými komoditnými kávami jedno z tých svetlejších. Zrná v tomto prípade ani nie je možné rozdrviť medzi prstami, takže nie sú spálené. Dark roast je oproti tomu akoby z iného sveta. Ide o spálené, čierne, olejnaté zrná. Balíček bol po otvorení mastný a mastnota bola dokonca aj na stenách samotného balíka. Pripomínalo to balíček popcornu do mikrovlnnej rúry, ktorý je na stene pomastený olejom. Zrná je možné s vynaložením minimálnej energie úplne rozmliaždiť.“

Zbraň hromadného ničenia

„Po aromatickej stránke Blonde roast nijako neublíži. Celé aj namleté zrná voňajú drevito a zemito, teda nijak zaujímavo, ale ani nie nepríjemne. Dark roast je na druhej strane zbraň hromadného ničenia. Aróma ihneď po otvorení balíka zaplavila celý byt – bohužiaľ nie príjemne. Jediné, k čomu túto arómu dokážeme prirovnať, sú spálené pneumatiky na automobilových pretekoch. Veľmi výrazná, ťažká a nepríjemná vôňa, ktorú sme len tak ľahko z nosa nedostali.“

„Vzhľadom na vyššie spomenuté vnemy sme očakávali, že Blonde roast na cuppingu ukáže aj istú aciditu. Ide totiž o relatívne svetlý roast a stopercentnú arabiku. Počas celého cuppingu sme však neobjavili ani štipku acidity či ovocnosti. Za horúca, tepla i studena káve dominovala výrazná trpká a nepríjemná horkosť, ktorá neskôr v dochuti na jazyku ostávala ešte dlhú dobu. Telo kávy bolo stredne ťažké.“

Starbucks Blonde Roast a Dark Roast porovnanie zŕn
Hore Blonde Roast, dole Dark Roast.

Uhlíky a spálená guma

„Dark roast sa po chuťovej stránke popisuje len veľmi ťažko. Ide o totálne spálené zrno a presne tak to aj chutí. Ťažké olejové telo, chuť pripomínajúca uhlíky a spálenú gumu. Žiadne pozitívne chuťové prvky. V ústach zanecháva zvláštnu, až dymovú, horkú dochuť, ktorú sme mali potrebu veľmi rýchlo zahnať niečím iným a chutným. Nebolo však ľahké to preraziť.“

„Filip to nevzdával a aspoň pri espresse chcel z Blonde roastu dostať niečo, čo by sa dalo stráviť. Pri nižšej extrakcii však espressu stále dominovala horkosť pripomínajúca surové zemiaky. Okrem nej sa v espresse dali nájsť aj potlačené orieškové tóny, ale znovu žiadna ovocnosť, či niečo zaujímavé. V mliečnych drinkoch by nepríjemné chute tohto espressa mohli  zaniknúť.“

Extrémna dávka horkosti

„Dark roast bolo úprimne ťažké prehltnúť. Nepomáhalo mu ani mlieko, ani zriedenie vodou. Espresso z tejto kávy sa vyznačovalo extrémnou dávkou horkosti. Zanechávalo ťažký olejový pocit v ústach aj na jazyku. Je takmer nemožné v káve, ktorá je takto spálená, hľadať nejaké chuťové vnemy, preto je tento popis veľmi jednoduchý a krátky.“

„Čo sa týka celkového dojmu, v prípade Blonde roastu ide o veľmi priemernú supermarketovú kávu. Ani napriek svetlejšiemu praženiu v tejto káve nie je ani štipka ovocnosti. Dominuje jej výrazná horkosť. Jednoznačne ide o niečo, čo je potrebné zjemniť mliekom či cukrom. Bez toho je nepríjemný chuťový zážitok a dlhotrvajúca nepríjemná dochuť zaručená.“

„Dark roast je z nášho pohľadu zločin spáchaný na káve. Hľadať niečo v takto zničenej káve bolo veľmi náročné, ale oveľa náročnejšia bola samotná konzumácia. Je to ohromná škoda takýmto spôsobom znevážiť prácu všetkých ľudí, ktorí sa spolupodieľali na produkcii kávy. Nevidíme absolútne nič pozitívne v tejto káve a jednoznačne ju neodporúčame.“

Udelené body:

Dark roast: aróma – 0, acidita – 0, telo – 0, dochuť – 0, celkový dojem – 0.

Blonde roast: aróma – 1, acidita – 0, telo – 1,5, dochuť – 0,5, celkový dojem – 1.

recenzia Starbucks cupping
Zákulisná fotografia z cuppingu našich baristov.

Ja

Starbucks Dark Roast 1/10

Starbucks Blonde Roast 2/10

Vyššia moc mi chcela pomôcť a týždeň pred recenziou na mňa zoslala chorobu, vďaka ktorej som prišiel o čuch a chuť. Pre bežného smrteľníka môže byť niečo také nepríjemné, u mňa to však malo vzhľadom na blížiace sa recenzovanie Starbucksu príchuť vykúpenia. Napokon však tajomný moribundus telu vládol len dva dni a zmysly boli späť.

Usúdil som, že ich najskôr prefackám Dark Roastom. Videl som, že je to totálne čierna a olejnatá káva, z ktorej sa valil prazvláštny ťažký zápach. Prirovnal by som to k pozápasovým chvíľam vo futbalovej šatni okresnej mužskej ligy, keď máš smolu a sedíš práve vedľa toho, komu to už v kopačkách najviac zatuchlo.

Ako vyzerá vôňa?

Ak sa nemýlim, veda ešte nedokázala identifikovať, ako vyzerá vôňa a prístroje ju ani nedokážu detegovať, ale keď na to raz niekto príde, tak vyobrazenie vône tohto Starbucksu si chcem pozrieť. Aj keď slovo „vôňa“ sa k opísaniu tohto vnemu asi príliš nehodí.

Chuťovo to nebolo oveľa lepšie. Na jazyku mi pristál extra horký prepáleno-gumovo-ropovo-zeminový extrakt. Bridgestone, Aramco a substrát pre muškáty v jednej šálke. Človek až začne špekulovať o tom, že radšej by vyjedol pahrebu hore pod lesom. V každom prípade to však bolo zaujímavé. Po ochutnaní Dark Roastu mi hlavou prebehlo trilión myšlienok a začal som spontánne recitovať všetky synonymá slova „temnota“, aké kedy kto vymyslel.

zrná Starbucks Dark Roast
Ani nevieme ako to odfotiť, aby ste najlepšie videli, aké je to čierne.

Welcome drink do pekla

Nedávno som pozeral seriál Sandman. V jednej časti Morfeus prišiel do pekla a presne tam pri vstupnej bráne mala byť kaviareň, kde by podávali túto kávu. Toto je totiž podľa mňa normálne welcome drink do pekla.

Najväčší šok však pre vás príde až teraz: napriek tomu všetkému káve dám jeden bod. Bola extrémne, ba priam až giganticky horká, ale nebolo to to najhoršie, čo som kedy pil. V ústach mi to nevyvolalo až takú strašnú pachuť ako jedna káva, ktorú nemôžem menovať, lebo pán pražiar mi opäť venuje teplý telefonát so slovami „Kto vy akože ste?“ a druhou rukou už bude vypisovať papiere pre právnika. Hej, myslím toho od kokailagénovej devy.

Špinavý blond

Následne som ochutnal Blonde roast (skôr špinavý blond ako blond) a musím povedať, že to bolo omnoho lepšie. Možno mala táto káva šťastie v tom, že som ju pil po jednej z najhorších tekutín tohto sveta. Ktovie. V každom prípade platí, že jej horkosť ma neposlala úplne do kolien.

Acidita v nej nie je žiadna, zaujímavé chuťové tóny takisto žiadne. Rovnako tak cítim nepríjemnú pachuť, ale nie až katastrofálne strašidelnú, ktorú v hantírke označujeme ako zdehnuté patkane. Zvláštne je, že keď som si túto kávu kúpil pred niečo vyše rokom, zdala sa mi byť o niečo horšia. Asi som toho za ten čas popil dosť a pochopil som, že toto vlastne nie je dno kávového sveta.

Viem si predstaviť, že pre človeka, ktorý od kávy očakáva len horkosť, je toto asi schodná alternatíva. Ale na druhej strane štipľavo dodám, že keď toto niekto považuje za dobrú kávu a ešte sa tým niekde vychvaľuje, tak asi dobrú kávu ešte nikdy nepil. S kávou, ktorú chceme prezentovať na tomto blogu, to nemá nič spoločné. Dávam dva body.

Geisha od Barista Coffee Roasters, Starbucks Blonde a Starbucks Dark Roast - porovnanie zŕn
Pre lepšie porovnanie zŕn som sa rozhodol dať na biele pozadie zrná kvalitnej kávy z pražiarne Barista Coffee Roasters, v strede je Blonde Roast a vpravo Dark Roast od Starbucksu.

Pomer cena/kvalita 

Starbucks Dark Roast 0/5

Starbucks Blonde Roast 1/5

Obe kávy som v Kauflande kúpil za 13,99€. Za 450-gramové balenie je to celkom dosť a ako sa neskôr ukázalo, sieť na mojej hlúposti šikovne zarobila. Doma som totiž pogooglil a na stránke Datartu som tie isté kávy našiel za 10,90€. 

Keď ste si mysleli, že Datart je “skutočný elektrošpecialista”, tak ste si vlastne asi mysleli správne, lebo špecialisti na kávu to vzhľadom na tento produkt určite nie sú. V každom prípade sa mi uľavilo, že som nenakupoval na mall.sk, lebo tam tento lákavý luxus stojí 15,20€.

Za no-name komoditnú kávu bez pôvodu je to tak či tak strašidelne veľa. Dark Roast od nás nemôže dostať ani bod, pretože to je vyslovene spálená a nechutná káva, ktorú by mali rozdávať zadarmo a asi ani tak by to nebol dobrý pomer cena/kvalita. Avšak Blonde roast je lepší, za niečo stojí a s prižmúreným, prelepeným a neviem či nie aj obviazaným okom dávame jeden bodík.

Transparentnosť 

Starbucks Dark Roast 1/5

Starbucks Blonde Roast 1/5

O oboch kávach vieme len to, že je to stopercentná arabika z latinskej Ameriky. Veľká bieda a zďaleka to nespĺňa nároky transparentnosti, ale z rýdzej milosrdnosti dávame aspoň jeden bod. Keď sme recenzovali Zlaté Zrnko, tak tam sme pri 100% arabike vedeli, že “pôvod hlavnej zložky: Brazília”, čo je v podstate rovnako nekonkrétne ako “stopercentná arabika z latinskej Ameriky”. Tiež sme dali jeden bod, takže ho dávame aj tu.

Je to v podstate typický popis pre komoditnú kávu, o ktorej nikto nevie, odkiaľ vlastne pochádza. Ani ta samotná káva, bohužiaľ. My chceme viac. Na tomto blogu chceme promovať výberovú kávu a pri nej musíme vedieť krajinu pestovania, región, farmu, metódu spracovania kávy a ďalšie údaje. Nemôže to byť len mix akejkoľvek kávy z hocikade. Teda môže, ale potom je to takto za jeden bod.

Dizajn obalu 2/5

O udelení bodov v tejto kategórii ste opäť rozhodovali vy, čitatelia Blogu o káve. Na webe blogokave.sk sme vypísali anketu, prostredníctvom ktorej ste rozhodli, že obal Starbucksu si zaslúži dva body z piatich. Hlasovalo 449 z vás, čo je asi 4,5x viac ako členov Medzinárodného kávového inštitútu.

Za dva body bolo 127 z vás, za tri 112, za štyri 79, za jeden 73, za nula 31 a za päť bodov 27. Osobne som fakt rád, že sme tých hlasov nazbierali celkom dosť. Predsa len dostať v dnešnej dobe človeka na web, prinútiť ho otvoriť článok, pozrieť si fotky a následne zahlasovať, je dosť ťažké. Ďakujem vám a veľmi si to vážim.

A toto sú celkové súčty:

Starbucks Dark Roast (4/50)

Starbucks Blonde Roast (10/50)

Starbucks Dark Roast pohľad na zrná
Na tento Dark Roast sa vám isto zbiehajú slinky. Mimochodom, keď ho naši baristi fotili, na mobile sa im pravidelne aktivoval nočný režim.

Ďalšie zaujímavosti:

Nestlé

Viacerí ste mi písali takú vec, že kávy Starbucks v bežných obchodoch vlastne nie sú Starbucks, ale Nestlé. Nie je to však celkom tak. Sú to kávy Starbucks, ale Nestlé si v roku 2018 za symbolických 7,15 miliardy amerických dolárov kúpilo práva na to, že ich môže umiestňovať na trh, predávať a distribuovať.

Myšlienka za tým bola taká, že Nestlé jednoducho využije svoj silný distribučný systém a Starbucksu tak de facto pomôže. Vypátral som aj to, že len v roku 2020 takto Nestlé predalo Starbucks kávy v celkovej hodnote 2,95 miliardy dolárov. Vyzerá to na dobrú investíciu. Ľudia, ktorí o káve nič nevedia a ktorí si kupujú značku a nie kávu, to Nestlé veľmi rýchlo preplatia. Tak sa robí biznis.

Starbucks ako banka?

Pred časom sa na YouTube objavilo zaujímavé české video, ktoré hovorí o tom, že Starbucks je vlastne banka. A dokonca banka, na ktorú sa zákon nevzťahuje. O tomto všetkom by sa samozrejme dalo dlho polemizovať a debatovať, ale podľa mňa je to zaujímavé a možno sa opäť niečo nové dozviete.

Keď teda vydržíte počúvať ten čudný tón, ktorým to autor celé rozpráva. Taký ten tón z kategórie „vlastný manžel utočil na manželku so šekerami.“ Ale zasa som odbočil. Vo videu sa hovorí o tom, že keď si ľudia do svojich appiek Starbucks vopred vložia peniaze, za ktoré následne nakupujú, v zásade tie peniaze požičajú Starbucksu s nulovým úrokom. Nuž a ten ich využije na čo len chce.

Ale veď si to pozrite:

Oleato

Len dva dni pred publikovaním tejto recenzie sa mi doniesla správa, že Starbucks v Taliansku spustil predaj nových kávových drinkov s olivovým olejom. Je to čudné, pretože keď som videl zrná Dark roastu, mal som pocit, že kávu s olivovým olejom predávajú už dávno. Aj keď, tam bol možno olej motorový. Ktovie.

Nové kávové nápoje sa volajú Oleato a obsahujú naparené ovsené mlieko a olivový olej. Majú 120 kalórií a znie to ako dosť veľká gebuzina, čo je samozrejme dôvod opýtať si za to nekresťanské peniaze. Vlastne ako za všetko, čo je spojené so značkou Starbucks. Veď ľudia tam nechodia kvôli kvalitnej káve, ale kvôli zážitku či pocitu. A samozrejme kvôli tomu, aby si nezmyselnú fotku mohli capnúť do storky a aspoň na chvíľu sa cítiť ako dôležitá súčasť tohto sveta.

Záver

Kde sa v priebežnom rebríčku umiestnili testované kávy Starbucksu? Aktuálne poradie nájdete v hornom menu webu blogokave.sk ako RECENZIE KÁV.


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: recenzia kávy
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
pražiareň kávy Idylika

Pražiareň Idylika z Martina: Návod ako si vybrať vhodnú kávu

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    Kostarika La Abejilla od Barista Roasters - obal a zrno

    Vysoká kávová liga: Kostarika La Abejilla od Barista Roasters

    24. apríla 2025
    Coffeein - káva spod štyroch vyhasnutých sopiek

    Kávy spod štyroch vyhasnutých sopiek: Skvelé espressá aj filtre od pražiarne Coffeein

    26. apríla 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL