Zaujímavosti o káve

Recept: Kávová marináda na steak

Kávová marináda na steak? Počuli ste už o niečom takom? Áno, káva ponúka aj možnosť, o ktorej ste pravdepodobne netušili. Nemusíte ju len vypiť, ale môžete ju použiť aj ako pomocníka pri varení.

My sme o pomoc pri realizovaní receptu poprosili instagramového kuchára @chlop_v_kuchni, ktorý za pomoci kávovej marinády pripravil steak. Napokon bol veľmi spokojný a pozitívne prekvapený. „Dumal som, že to budze fajne, ale že až tak? Oprobuj a neobanuješ,“ skonštatoval.

Pri realizovaní receptu Chlop použil kávu Costa Rica Tarrazu z pražiarne Coffeein, pri ktorej kúpe môžete použiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

Kávová marináda na steak: Ingrediencie

◾️falatok hovädzieho steaku
◾️1 hrnček (250ml) kvalitnej sójovej omáčky
◾️1 hrnček (250 ml) silnej kávy
◾️2 lyžice octu
◾️2 lyžice worcester omáčky
◾️30-40 g masla abo cca 6 lyžíc
◾️2 lyžice sezamových semiačok
◾️1 menšia cibuľa
◾️4 strúčiky cesnaku

Postup prípravy

Na roztopenom masle opražte cibuľku, semienka a pretlačený cesnak. V miske zmiešajte sójovú omáčku, worcester omáčku, ocot, kávu a napokon aj sezamovú zmes. Do pripravenej marinády ponorte steak a vložte ho do chladničky minimálne na šesť hodín. Občas ho poobracajte. Napokon ho opečte na kúsku bravčovej masti a prílohu zvoľte podľa šmaku.

Fotografie:

PS: pripomeňte si aj recept, ktorý sme uverejnili pred takmer piatimi rokmi: „Káva ako korenie: Najlepšie bravčové pliecko“.

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close