Vedeli ste, že Rwanda donedávna zakazovala iné spracovanie kávy ako premyté? Každý musel kávu spracovať tzv. mokrou metódou. Dnes tu však máme Rwandu Rugali Natural, čo značí, že bola spracovaná naturálnou, teda suchou metódou.
Zrno pochádza zo spracovateľskej stanice Rugali vedenej človekom menom Josue Dusengiyumva. Tá sa zapísala do histórie ako prvá v Rwande, ktorá exportovala naturálne spracovanú kávu. Dovtedy sa v krajine výlučne preferovala mokrá metóda. Rugali to zmenilo a vďaka tomu máte možnosť ochutnať niečo naozaj výnimočné.

Náš tip: Kávu Rwanda Rugali Natural nájdete na eshope becafe.sk, k dispozícii je v pražení na espresso i na filter.
Funky filter plný ovocia
Táto Rwanda má poriadny šmrnc. Vo vôni aj chuti je funky, šťavnatá a sladká. Hneď na úvod sa predstaví vôňou tropického ovocia. V chuti sa za horúca objavuje kôstkové ovocie, ktoré sa pri chladnutí premieňa na sladkosť ananásu a príjemnú jablčnú aciditu.

Káva má minimálnu horkosť a vyniká svojou šťavnatosťou a sladkosťou. Má stredne ťažké telo a jemne sirupovú textúru. Je to filter pre každého, kto sa nebojí ovocnosti a hľadá hravé funky kávy s výrazným charakterom.
V portfóliu pražiarne Be:Café je Rwanda Rugali dlhoročnou stálicou, ktorú si obľúbilo množstvo zákazníkov. Okrem verzie na filter ju dostanete praženú aj na espresso.

Keď sa rozhodnete pre filter, tu je môj odporúčaný recept:
16 g kávy
240 ml vody (92 °C)
Stredne hrubé mletie (24 klikov na Comandante)
Nálevy:
- 0:00–0:30: 50 ml (prudký krúživý nálev, premiešajte celým dripperom)
- 0:30–1:00: do 140 ml (krúživý nálev, premiešajte celým dripperom)
- 1:00–1:15: do 190 ml (krúživý nálev, bez miešania)
- 1:15–1:30: do 240 ml (nálev do stredu, bez miešania)
Celkový čas extrakcie: cca 2:40

Poďte nakúpiť
Rwanda Rugali Natural od Be:Café nesklame ani toho najväčšieho kávového fanatika. A nestojí veľa, pretože balíček na filter i espresso je nacenený na 11 € a so zľavovým kódom BLOGOKAVE10 sa dostanete na 9,90 €. Fantázia.
