pondelok, 16 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Recepty

Rýchly test geishe od Coffeeinu: Extrémne dobrá káva

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
19. apríla 2023
Colombia Kaizen Geisha od Coffeeinu
Share on FacebookShare on Twitter

Dnes sa s vami podelím o to, ako sme narýchlo otestovali novú geishu od Coffeeinu. Bol to pomerne zaujímavý príbeh.

Písala sa streda, 19. apríl 2023.

11:44

Zavolal mi kuriér, že má pre mňa balík od Coffeeinu. Vravím si, super, ďalšia chutná káva, ktorú o pár dní ochutnám a podelím sa s vami o svoje dojmy. Tak som teda napísal Lacovi: „Laci, prišiel Coffeein, ale mám kopec roboty na ďalších článkoch. Kedy ho stačí ochutnať?“ Laco bol stručný: „Všetka robota bokom. Geishu musíme stihnúť dnes, lebo sa predáva ako teplé rožky.“

svetlé a tmavé praženie Colombia Kaizen Geisha
Na eshope coffeein.sk viete aktuálne využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

12:15

Meliem kávu, robím fotky, zohrieva sa voda. Nakoniec sa vlastne teším, že sa takto ponáhľam. Pretože hneď po otvorení balíčku viem, že ma čaká zážitok.

12:30

Spolu s Gabrielou (@gabrielaa.d) sedím pri čerstvo pripravenej Geishi. Popíjame a diskutujeme o tom, čo v káve cítime, ako nám chutí, či som trafil recept alebo ho ešte upravíme. Recept však parádne sadol a preto sa o neho s radosťou podelíme.

Colombia Kaizen Geisha (pražená na filter)

Metóda: dripper Hario V60 02

Mletie: 29 klikov na mlynčeku Comandante

Vstupná dávka kávy: 20 g

Celkový objem a teplota vody: 300 ml 93 stupňov Celzia

Nálevy: celkovo päť nálevov po 60 ml, každý po tom, čo stečie ten predošlý (cca 30 sekúnd)

Celkový čas extrakcie: 2:30 až 2:45

príprava filtra z Colombia Kaizen Geisha

Poznámka: Ak ste rovnako nevydržali a pijete kávu takto čerstvo po pražení, odporúčam nechať ju bloomovať (prvý nálev) o čosi dlhšie. Pokojne aj 50 sekúnd.

Dojmy z Geishe

Úprimne, je to jedna z najlepších káv, akú som za poslednú dobu pil. Aróma kávy je sladká, medová s jemnou ovocnosťou. Ak si kávu pripravíte podľa nášho receptu, očakávajte ovocnú bombu. Za horúca pocítite sladké mandarínky a jemnú korenistosť a čokoládu v pozadí. Korenistosť a čokoláda sa však postupným chladnutím úplne vytratia a v káve sa objavia tropické ovocné chute. Nájdete kúsok ananásu, kúsok žltého melónu a hromadu citrusov (grep, pomelo). Dochuť je sladká, medová a telo príjemné, stredne ťažké. Káva pôsobí extrémne osviežujúco.

13:00

Lacovi píšem správu: „Odpadávam z tej geishe. Extrémne dobrá káva.“

A čo espresso?

13:05

Hneď, ako sme dopili filter, sme sa pustili do espresso roastu tej istej geishe. Vytiahol som svoj manuálny espresso stroj ROK a pustil sa do nastavovania kávy. Tá sadla na tretí pokus.

Keďže môj espresso setup môže byť, výrazne iný ako ten váš, nerád by som zdieľal presný recept. Pokúsim sa vám však posunúť aspoň tie najdôležitejšie zistenia.

Kávu sme dostali len dva dni od praženia, a tak sme s ňou na espresse trochu zápasili. Osvedčila sa však niekoľkosekundová preinfúzia a o čosi dlhší čas extrakcie (31 sekúnd). Dvojité espresso som pripravoval zo 16 gramov kávy a výsledný nápoj vážil 38 gramov.

príprava espressa z Colombia Kaizen Geisha

Ako chutilo?

Znovu ovocne. Na espresse sa viac prejavil ananás a mierna chuť fermentácie. Po ananáse nastúpil grapefruit a v dochuti karamelová sladkosť. Takto pripravené espresso malo príjemnú štruktúru a smotanové telo. Hlavne v prípade espresso roastu určite odporúčam nechať kávu ešte chvíľu postáť. Chute sa ešte viac rozvinú a uhladia a káva bude pôsobiť menej “surovo”. My sme sa však poponáhľali aby sme sa stihli podeliť o tento skvost skôr, ako sa vypredá.

13:30

Test geishe je ukončený, text napísaný. Čakám na Laca, kedy príde domov od notára, aby všetko nahodil na web.

13:55

Laco je doma. Pohotovo zistil, že Coffeein má už len 72 kíl zelenej kávy, z čoho bude asi 60 kíl praženej.

14:10

Píše nám majiteľ Coffeeinu Peťo Szabó, že bol pozrieť v sklade a aktuálne majú už len 54 kíl zelenej kávy.

Skúste sa pozrieť na eshop coffeein.sk, či ešte nejaká ostala. Ak áno, pri nákupe môžete využiť aj zľavový kód BLOGOKAVE10.

Colombia Kaizen Geisha Coffeein
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Coffeein
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
Two Coffee Champs 2023

Two Coffee Champs privíta 50 pražiarní, Bratislava bude tri dni žiť kávou

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL