Šálky Loveramics: Káva odrazu chutí lepšie
Viackrát sme spomínali, že kvalitu celkového kávového zážitku môžete povýšiť hneď niekoľkými spôsobmi. Kvalitnejšou kávou, kvalitnejšou vodou, kvalitnejším kávovarom, kvalitnejším spôsobom prípravy. No a okrem toho napríklad aj kvalitnejšou šálkou, ktorá dotvorí celkový umelecký dojem a postará sa o to, že každý glg bude chutiť lepšie ako kedykoľvek predtým. Také sú šálky Loveramics.
Len si to predstavte; v ruke držíte dizajnovo krásnu šálku, v ktorej sa nachádza najlepšia káva, akú sa vám podarilo zohnať. So zasnívaným pohľadom sedíte v pohodlí svojej obývačky a máte pocit, že ste sa prevtelili do jedného z top gurmánov tejto planéty. Užívate si zážitok z maximálnej možnej chute, ktorú káva dokáže ponúknuť.
Šálky Loveramics spĺňajú najvyššie štandardy
Ja som šálky Loveramics prvýkrát vyskúšal počas návštevy Verticcia v Žiline. Hneď som im hovoril, že je to skvost, o ktorom by sa ľudia mali dozvedieť viac. A že raz o tom napíšem a na verticcio.sk im naženiem tisíce nadšených zákazníkov. Áno, nakecať toho viem veľa. Ale veď vlastne uvidíme.
„To, že šálky lahodia oku a zvyšujú celkový zážitok z pitia kávy, je len jedna z ich výhod,“ povedala pre Blog o káve Lucia Pechotová z Verticcia. „Okrem toho spĺňajú aj najvyššie štandardy pre profesionálne použitie a sú veľmi pevné a odolné voči poškodeniu. Vyrobené sú z prvotriedneho hrubostenného porcelánu páleného pri teplote 1 300 stupňov Celzia.“
Silná stena šálky dobre udržiava teplotu
„Aj preto sú veľmi obľúbené i v prevádzkach, kde sú v podstate v permanentnej akcii. Silná stena šálky udržiava kávu pri správnej teplote a porcelán z nej, na rozdiel od iných materiálov, neodvádza teplotu. Presne nastavená kruhová základňa napomáha rozvinutiu plnej chute kávy. Veď šálky sú vyrobené na základe noriem SCAE a SCAA,“ pokračovala Lucia.
Najlepším dôkazom kvality je skutočnosť, že značka Loveramics je oficiálnym partnerom majstrovstiev sveta v latté art a baristických šampionátov. Nekvalitu by tam nenanominovali. „Šálku možno bez problémov umývať v umývačke a vôbec jej neublíži ani prostredie v mikrovlnke,“ dodala Lucia Pechotová.
A ešte jedna silná stránka: šálky Loveramics by sa pri páde na zem nemali rozbiť. Pokus sme však nerobili.
Aktuálnu ponuku šálok Loveramics nájdete na tomto linku.
FAQ
Prikladáme vybrané otázky a odpovede z oficiálnej stránky Loveramics.
Odkiaľ ako spoločnosť pochádzate?
„Sídlime v Hong Kongu. Naši najvýznamnejší dizajnéri sú Briti, pretože žijú v Londýne. Produkty sú vyrábané v Číne a uskladnené v štyroch skladoch nachádzajúcich sa na rôznych kontinentoch, z ktorých pokrývame celý svet. Sme z Hong Kongu, ale sme celosvetoví.“
Kde sú vyrábané samotné produkty?
„Sú hrdo vyrábané v našej vlastnej továrni v Číne. Ak by ste ju chceli vidieť, organizujeme aj zákaznícke návštevy. Ale urobte si včasnú rezerváciu, pretože pri každodennej výrobe tu máme dosť husto.“
Aké sú výnimočnosti vašej továrne?
„Pri príprave hliny používame najlepšie možné ingrediencie, ktoré sú v záujme znižovania uhlíkovej stopy produkované lokálne. Po stránke energie využívame zemný plyn, čo je najčistejšia možná energia. Teplota vypaľovania dosahuje 1 300 stupňov, takže dokážeme vyrábať jeden z najpevnejších porcelánov na svete, a to v pestrých farbách.“
Aké je pracovné prostredie?
„Na úrovni medzinárodných štandardov. V našej továrni nenájdete toxické kovy, pričom pri vypaľovaní pri teplote 1 300 stupňov Celzia by sa aj tak vyparili. Pracovníci sú spokojní, lebo si dobre zarobia a sú s nami už dlho. Nadčasy im legálne platíme a všetci sú v prípade potreby vybavení uniformami, ochrannými maskami tváre a rukavicami.“
Aké sú rozdiely medzi porcelánom a kameninou?
„Všetko je to súčasť keramickej rodiny. Porcelán dosahuje úroveň absorpcie vody menej ako 0,5 percenta, pričom pri kamenine je to viac. A čo to znamená? Že ak ich necháte v umývadle so zvyškom tekutiny, kamenina do seba natiahne vodu a následne môže páchnuť. Porcelán ju neabsorbuje a ostane hygienický. Preto sa hrdíme tým, že naše výrobky sú v hotelovej a reštauračnej kvalite. A áno, zvládnu aj priemyselnú umývačku riadu.“
Čo pestré farby vašich produktov? Môžu sa zošúchať ako lak alebo melamín?
„Väčšina našich produktov je pálená pri 1 300 stupňoch. Farby sú vyrábané spolu s produktom, a to pri rovnakej teplote. Nerobíme teda s farbivami, ktoré využívajú nižšie teploty, ako napríklad melamín. Vyššia výrobná teplota sa súčasne stará o to, že výrobky zvládnu aj teplotu pečenia a odolajú aj kyselinám. Farby ostanú zachované.“
Zvládne vaša keramika aj prostredie v rúre alebo na sporáku?
„Naše produkty vypaľujeme pri vysokých teplotách a materiály sú stabilné, takže zvládnu aj vysokú teplotu. Ale nepoužívajte ich na vrchu sporáka. Tam teplota dosahuje 400 až 500 stupňov, porcelán by okamžite praskol a mohol by spôsobiť zranenie. Keramika, ktorá je využívaná na sporáku, je zo špeciálneho materiálu. Naše produkty nie sú dizajnované na tento účel.“
Prečo sú vaše produkty o niečo ťažšie?
„Sami sme sa takto rozhodli. Je to súčasť dizajnu, ktorý ich odlišuje a ktorý im dodáva funkčnosť. V určitých skupinách ľudí panuje mylné presvedčenie o tom, že kvalitná keramika má byť ľahká a tenká. Ale toto je len a len o rozhodnutí zákazníka. Neexistuje žiadna definícia, podľa ktorej by nižšia váha znamenala vyššiu kvalitu. My sme sa rozhodli pre stredné telo, a to preto, aby ste výrobky mohli používať každý deň a aby ste sa prehnane nebáli ich rozbitia. Sú pevné a silné, takže ich možno využívať aj v umývačke a v rúre.“
Prečo boli vaše šálky vybrané ako oficiálne šálky majstrovstiev sveta v latté art?
„Naše produkty majú vyššiu hustotu, takže lepšie držia teplotu. Jednoducho zabraňujú tomu, aby bola šálka cappuccina po troch minútach studená. Majú okrúhlu základňu, čo uľahčuje tvorbu latté art, ale súčasne umožňuje aj omnoho rýchlejšie prevzdušnenie espressa. Pri okrúhlej základni sa prirodzene sformuje aj créma. Okrem týchto výhod sú šálky perfektné pre kaviarne a majú pestré farby, vďaka ktorým sa hodia k rôznym typom korporátneho imidžu a k rôznym typom interiérov.“
Aktuálnu ponuku šálok Loveramics nájdete na tomto linku.
Jeden komentár