streda, 19 novembra, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Nenašli sa žiadne články
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Nenašli sa žiadne články
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
Nenašli sa žiadne články
View All Result
Domov Exkluzívne

Sekané videá zaujali. Prezradíme vám, ako ich robíme…

Ladislav Király Od Ladislav Király
6. februára 2021
tvorba videí na Blogu o káve

Našu tvorbu sme rozšírili o väčšie množstvo video-obsahu. S Oliverom sme sa porozprávali o tom, ako robí "sekané videá".

Share on FacebookShare on Twitter

Možno ste si všimli, že v posledných týždňoch sme servis Blogu o káve rozšírili aj o video-obsah. Podarilo sa nám to vďaka tomu, že do kolektívu kávových nadšencov sa pridal Oliver (pozri Instagram @go.rich.liver), ktorý má k takejto tvorbe vrúcny vzťah.

Aj preto na našich sociálnych sieťach v podstate dennodenne pribúdajú nové videá, ktoré si už stihli získať nejedného fanúšika. Dostali sme viacero pochvalných reakcií a keď nám po uverejnení najnovšieho diela prišla reakcia „Ako robíte tie také sekané videá? Páči sa mi to…“ (pozdravujeme Ľubo), rozhodli sme sa konať. Olivera sme oslovili so žiadosťou o vysvetlenie.

Išlo o takéto video:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ★ BLOGOKÁVE ★ (@blogokave)

Ako to teda robíš, Oliver? „Sú to len pospájané fotky,“ odpovedal. „Na toto video s dripprom som ich urobil približne 160. Radšej ich spravím viac, akoby mi potom mali chýbať. Zároveň si však už pri fotení uvedomujem, že nie všetky budem môcť použiť. Videá aktuálne robím hlavne pre instagramové filmové pásy a som teda limitovaný tridsiatimi sekundami.“

Príprava, nafotenie, spracovanie a postrihanie tohto konkrétneho diela si vyžiadali približne dve hodiny. „Robím to len vo voľnom čase, tak sa tomu neviem venovať úplne full-time. Tentoraz to boli dve hodiny. Postupne sa zdokonaľujem a vychytávam techniku. Zbieram skúsenosti…“

Celý proces je zložený z vyskladania videa, pridania filtrov, hudby, textu, ale aj z ďalších záležitostí, ktoré sú takisto potrebné. „Niektoré časti som napríklad musel zrýchľovať, aby som sa dostal do limitu 30 sekúnd,“ prezradil Oliver, ktorý pre prípravu videí využíva mobilný telefón, statív a apku na úpravu videa. „Niektoré aplikácie sú platené, ale nájdu sa aj free verzie. Zvládne to každý aspoň trochu zručný človek, nie je to nič ťažké. Hlavná je trpezlivosť a chuť.“

Pre tento účel si náš kolega postavil aj maličký ateliér. „Má rozmery 1m x 0,7m x 1m. Nie je to nič veľkolepé, postavil som si to na stole z kartónu a malú kulisu som si upravil podľa predstáv,“ usmial sa.

ateliér Blogu o káve
Zákulisná fotka: Takto vyzerá Oliverov mini-ateliér, v ktorom vznikli priložené videá.

Ako to už pri takýchto záležitostiach býva, nie všetko napokon vyjde celkom tak, ako si človek zaumieni. „Trochu mi to komplikuje skutočnosť, že video sa v rôznych mobiloch zobrazuje inak a stále bojujem s orezaným textom alebo vecami, ktoré v zábere po zverejnení nakoniec ani nie je vidieť.“

„Pri tomto poslednom videu som chcel urobiť takú malú funny vec, že plastový adaptér drippra sa na svoje miesto katapultuje pomocou lyžičky a krovky. Kvôli zmenenej veľkosti si to však napokon nikto nevšimne,“ zasmial sa Oliver. „Niektoré pohyby a fotky som preto robil v zásade zbytočne, ale neberiem to tragicky. Učím sa a takéto veci ma posúvajú ďalej.“

Ak sa vám takéto videá páčia, sledujte nás na Instagrame. Buď priamo účet @blogokave alebo konkrétne Olivera na @go.rich.liver.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ★ BLOGOKÁVE ★ (@blogokave)

0x Super článok
Zľavové kódy

Štítky: blog o kávevideo
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

ĎALŠÍ ČLÁNOK
pestovanie kávy v Nikarague

Nikaragua vie ponúknuť rôzne chuťové profily kávy, po stránke kvality však má čo zlepšovať

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať remeselnú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

bezkofeínové kávy od COFFEEINu

Bezkofeínová nálož od COFFEEINu: Päť decafov na espresso

18. novembra 2025
Káva Čaj Čokoláda Košice

Festival Káva Čaj Čokoláda Košice 2025: najchutnejší záver roka v Kunsthalle

18. novembra 2025
Zlaté Zrnko - akciové kávy

Silná akcia Zlatého Zrnka: Zľava 25%+10%

17. novembra 2025
READY AFTER Winterfresh - vytekanie espressa

Winterfresh od READY AFTER: Etiópska lahôdka, ktorá chutí ako jahody v čokoláde

17. novembra 2025
Colombia Monteblanco Geisha od Coffeeinu - filtrovaná káva

Kolumbijská geisha Monteblanco od Coffeeinu: Kávový sen z inej planéty

14. novembra 2025
DeLonghi La Specialista Touch - produktová fotografia

De’Longhi La Specialista Touch: Pákový kávovar, ktorý vás povodí za ruku

14. novembra 2025
Blog o káve

Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

Naše sociálne siete

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať remeselnú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

ZNAČKY

Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Barista Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee instantná káva jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

TOP ČLÁNKY

bezkofeínové kávy od COFFEEINu

Bezkofeínová nálož od COFFEEINu: Päť decafov na espresso

18. novembra 2025
Káva Čaj Čokoláda Košice

Festival Káva Čaj Čokoláda Košice 2025: najchutnejší záver roka v Kunsthalle

18. novembra 2025
Zlaté Zrnko - akciové kávy

Silná akcia Zlatého Zrnka: Zľava 25%+10%

17. novembra 2025
READY AFTER Winterfresh - vytekanie espressa

Winterfresh od READY AFTER: Etiópska lahôdka, ktorá chutí ako jahody v čokoláde

17. novembra 2025
  • Cenník
  • Ochrana osobných údajov
  • Štatút

Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

Spravovať Súhlas

Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Spravovať
{title} {title} {title}
Nenašli sa žiadne články
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás

Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL