utorok, 3 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Nezaradené

Starbucks zosilňuje ekologický apel, rozbieha tvrdý boj za záchranu planéty

Ladislav Király Od Ladislav Király
22. januára 2020
Starbucks, kávová plantáž, ekológia, kávové čerešne

Mimoriadne nás potešil prístup spoločnosti Starbucks, ktorá vydala obsiahle stanovisko a jasne sa prihlásila k mimoriadne dôležitým ekologickým snahám. (Foto: Starbucks)

Share on FacebookShare on Twitter

V Starbuckse si dobre uvedomujú hrozby spojené s celkovou zmenou klímy a s globálnym otepľovaním. Vedúci predstavitelia tejto spoločnosti podnikli už niekoľko krokov, ktoré by mali napomôcť svetlejšej budúcnosti a v najbližšej dobe budú nasledovať ďalšie.

Ako informuje stránka Market Watch, Starbucks dáva na niektorých trhoch zákazníkom, ktorí si na kávu prinesú vlastný pohár, zľavu vo výške 10 centov a okrem toho ich plánuje motivovať aj k iným ekologicky založeným činom. Napríklad k tomu, aby nespotrebovávali toľko mlieka a ak už mlieko nevyhnutne potrebujú, aby využili mliečne náhrady.

Mlieko vymeniť za jeho náhrady

„Alternatívne mlieka sú veľkou súčasťou riešenia,“ povedal výkonný riaditeľ Starbucks Kevin Johnson v rozhovore pre Bloomberg, pričom v Severnej Amerike tak aktuálne postupuje 15 až 20 percent zákazníkov. „K dispozícii je mandľové, kokosové, sójové i ovsené mlieko, ktorých výroba je ekologicky prijateľnejšia, ako klasické mlieko. Nuž a požiadavky zákazníka sa postupne menia, respektíve prepínajú.“

V 21. januárový deň sa na oficiálnej stránke Starbucks objavil Johnsonov príhovor, z ktorého je celkom zrejmé, ako veľmi tejto spoločnosti na danej téme záleží. A nejde len o to, že až 99 percent využívanej kávy je zabezpečených prostredníctvom projektu C.A.F.E. (Coffee and Farmer Equity), vďaka čomu „sme našu uhlíkovú stopu znížili na menej ako polovicu“.

Starbucks burcuje k spoločnému boju

„Dnes si viac ako kedykoľvek predtým uvedomujeme, že svet potrebuje v otázke ekologickej udržateľnosti správne vodcovstvo,“ prízvukoval Johnson. „Súhlasíme s názormi vedeckých odborníkov, podľa ktorých je potrebné drastické konanie v podaní každého, teda v podaní vlád, spoločností a aj všetkých nás, jednotlivcov, pretože boj s dôsledkami klimatických zmien bude v budúcnosti omnoho náročnejší a aj drahší.“

Mimoriadne zaujímavá je ďalšia časť stanoviska, ktorú ľudia zo Starbucks zvýraznili hrubým písmom: „Našim cieľom je stať sa zdrojovo pozitívnymi, teda pohltiť väčšie množstvo uhlíka, ako vyprodukujeme, ale aj eliminovať odpad a zabezpečiť väčšie množstvo čistej pitnej vody, ako spotrebujeme.“

Johnson: Vyzývam vás, pridajte sa k nám

V obsiahlom vyjadrení, ktoré v plnom znení nájdete na stránke Starbucks, sa objavili aj viaceré prísľuby týkajúce sa roku 2030. Spoločnosť chce do toho okamihu o 50 percent znížiť svoje emisie CO2, čo sa bude týkať priamo jej činností, ako aj celého dodávateľského reťazca. Okrem toho chce hospodárne pristupovať aj k spotrebe vody a o 50 percent znížiť množstvo odpadu, ktoré z predajní i výrobní aktuálne putuje na skládky.

Starbucks chce celkový apel svojej prosby podporiť aj skutočnosťou, že v tomto roku oslávi svoje 50. výročie. „Dnešok je pre našu spoločnosť veľkým míľnikom. Jasne deklarujeme naše obavy o budúcnosť tejto planéty a zaväzujeme sa spraviť viac. Vyzývam vás, pridajte sa k nám,“ dodal Kevin Johnson.

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: ekológiastarbucks
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
Drip Coffee Conference - Technologická konferencia kávy

Drip Coffee Conference: Už tento víkend v Bratislave

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Rwanda Gicumbi Bukure od READY AFTER - espresso

    Rwanda Gicumbi Peaberry od READY AFTER: Ovocné africké espresso plné prekvapení

    2. júna 2025
    ManGoGo od Aurelica Coffee

    ManGoGo od Aurelica Coffee: Káva, ktorá zmení Liptov na tropický raj

    30. mája 2025
    Future Coffee Dubai - espresso

    Káva od exota Kewina Futura: Rozporuplné dojmy, ale aj zaujímavé chute

    30. mája 2025
    Nicaragua Finca la Huella Limoncillo od BeCafé - turbo shot

    Turbo shot espresso: Čo to je, ako ho pripraviť a ako chutí na výberovke od Be:Café

    29. mája 2025
    Václav Faltus na vreciach s kávou

    Václav Faltus zo Zlatého Zrnka: Bál som sa, že po vašej recenzii skrachujeme, dnes som za ňu vďačný

    30. mája 2025
    Colombia El Diviso a Venezuela Rivero Family od Barista Roasters - espresso

    Espresso novinky od Barista Roasters: Funky Venezuela a Kolumbia od svetoznámeho producenta 

    28. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Rwanda Gicumbi Bukure od READY AFTER - espresso

    Rwanda Gicumbi Peaberry od READY AFTER: Ovocné africké espresso plné prekvapení

    2. júna 2025
    ManGoGo od Aurelica Coffee

    ManGoGo od Aurelica Coffee: Káva, ktorá zmení Liptov na tropický raj

    30. mája 2025
    Future Coffee Dubai - espresso

    Káva od exota Kewina Futura: Rozporuplné dojmy, ale aj zaujímavé chute

    30. mája 2025
    Nicaragua Finca la Huella Limoncillo od BeCafé - turbo shot

    Turbo shot espresso: Čo to je, ako ho pripraviť a ako chutí na výberovke od Be:Café

    29. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL