Kávové trendy sociálnych sietí

Národné menu: Pressovička

Upozornenie: V článku pracujeme s alkoholickým nápojom. V redakcii Blogu o káve však nie sme fanúšikmi propagovania alkoholických nápojov a celý článok i video vznikli len pre zábavu.

Po veľkom úspechu položky národného kávového menu zvanej Žinčíčíno prichádzame s druhým chodom. Ten nesie ľubozvučný a rýdzo slovenský názov Pressovička. Ide o ľúbezný nápoj, ktorý vás zahreje na srdci a možno i na žalúdku.

Pressovička pripravená na ochutnanie

Blahodarné účinky Pressovičky

Pressovička v sebe ukrýva niekoľko blahodarných účinkov:

  1. Pressovička vás prebudí, ale aj nabudí. Preto ju odporúčame konzumovať hneď z rána. Najlepšie zafunguje v tom prípade, keď s ňou budete zapíjať domáci špaldový chlebík s vegan masťou a bio cibuľkou, a to kontinuálne počas celého dňa.
  1. Pressovička vo vás zažne vnútorný plameň. Po prehltnutí vám v hrdle zapáli ozajstný slovanský oheň horiaci vypálenými borievkami a pravou slovenskou kávou, Popradskou. Vďaka mletému Extra Špeciálu sa budete cítiť “extrašpeciálne” a “extranadradene”. Vo vnútri pocítite silné nutkanie osočovať všetky ostatné slovenské pražiarne okrem tej národnej. Žiadna z nich predsa nemá takú bohatú históriu. Veď kávu tejto značky pila už aj vaša prababka a chutnal ju pravdepodobne už aj Rashford z Manchestru United.
  1. Pressovička ponúkne riešenie na každý problém. Vďaka sile prevarenej borovičky Klasik sa vaša myseľ vyčistí. V hlave sa vám razom vyjavia riešenia na všetky strasti nášho národa a objavíte v sebe expertízu na otázku medveďov, národných parkov, utečencov, očkovanie, vojnu a okrem toho i taktické zmýšľanie potrebné pre odkoučovanie hokejového šampionátu. Je pravdepodobné, že zo Slovenska sa vďaka Pressovičke stane druhé Švajčiarsko. 
Popradská káva Extra Špeciál - Pressovička
Ikona.

Príprava Pressovičky

Prípravu nápoja zvaného Pressovička zvládne skutočne každý. Budete potrebovať tri veci, ktoré má doma každý správny národniar. Kľúčom k úspechu bude nájsť niekde v kredenci staré zaprášené koťogó (moka konvičku), ktoré dôkladne vyčistite.

nalievanie borovičky do koťoga

Do spodnej nádoby moka konvičky nalejte namiesto vody borovičku. Presne po bezpečnostný ventil, tak, ako ste zvyknutí. Sitko na kávu naplňte stopercentnou arabikou Extra Špeciál od Popradskej. 

borovička - koťogo - Pressovička

V ďalších krokoch postupujte rovnako ako pri tradičnej príprave kávy v moka konvičke. Zložte koťogó a umiestnite ho nad zdroj tepla. Zapnite horák (alebo indukciu) a chvíľku počkajte. 

Čuduj sa svetu, borovička v koťogu skutočne funguje a po chvíľke začne z výpustu talianskeho kávovaru vytekať hnedastý mok. V momente, kedy začne vytekajúca tekutina bublať a vydávať charakteristický zvuk, prísun tepla vypnite. Pressovičku nalejte do “duritky”, aby ste vo vašom príbytku dotvorili retro atmosféru a pustite sa do ochutnávky. 

Celú prípravu sme zachytili aj na videu:

Ochutnávka, ktorú zvládnu len tí vyvolení

Vôňa ihličia a prepálenej kávy otestuje, či ste správny Slovák. Len ten, kto v srdci nesie čistý duch našich predkov, zvládne Pressovičku ovoňať a nevzdá sa. Keď ste skúškou prešli, duritku priložte k perám a opatrne sa napite. Ako prvá vás doslova nakope zohriata borovička. Keď sa vám ju podarí prehltnúť a nie vypľuť, tak zacítite chuť uhlíkov a zhorených pneumatík. 

Pressovička veruže nie je pre každého. Len tí najudatnejší junáci a devy ju zvládnu vypiť do konca. A práve oni budú obdarení Blahom, ktoré sa na dne pohárika ukrýva. 

Upozornenie: Pressovičku doma neodporúčame skúšať. V redakcii Blogu o káve nie sme fanúšikmi propagácie alkoholických nápojov. Článok aj video vznikli len pre zábavu.

Národné kávové menu - Pressovička
Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close
Close