V novom experimente sme sa inšpirovali instagramovým videom, v rámci ktorého si neznámy človek urobil kávu v moka kanvičke na dvakrát. Prvýkrát normálne z vody a druhýkrát z už vyextrahovanej kávy.
„Vznikol z toho strašne silný kávový koncentrát a nápoj bol veľmi hustý,“ povedala naša kolegyňa Olivia (@oliviaannvojar), ktorá pokus realizovala. „Nechutil mi a nedopila som ho, ale viem si predstaviť, že po dopití celej šálky by som mala energie viac ako treba.“

V káve vraj boli aj náznaky príjemnej chute, ale bohužiaľ veľmi slabé: „Našla som minimum sladkosti a trochu jemnej acidity, ale všetko to prebíjala extrémne horká dochuť. Miestami mi to pripomínalo sirup na kašeľ.“
Ďalším negatívom vraj bola príliš silná, výrazná a nepríjemná aróma, ktorá človeku neulahodí. „Veľké presso na druhú, ako sme tento nápoj nazvali, teda v teste neobstálo,“ dodala Olivia.
Pri pokuse sme využili kávu Nový Standard od Coffeeinu. Ide o konzervatívnu zmes určenú pre kávičkárov staršej školy. Káva je moka kanvičke doslova šitá na mieru, len ju netreba robiť na dvakrát.
PS: pri nákupe Nového Standardu, ale aj ďalších káv z eshopu coffeein.sk, využite zľavový kód BLOGOKAVE10.
