nedeľa, 15 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Exkluzívne

Vianočné kávy od Be:Café: Okúste rumové čaro

Ladislav Király Od Ladislav Király
29. novembra 2022
vianočné kávy od becafé
Share on FacebookShare on Twitter

V rámci spoznávania vianočných káv som sa tentoraz pristavil pri slovenskej pražiarni kávy Be:Café. Opäť ma zaujímalo, ako takú vianočnú kávu vlastne vyrobiť a „postaviť“. Aká by mala byť, čo by mala ponúkať a ako by mala chutiť? V čom sú vianočné kávy od Be:Café zaujímavé?

Smerom k rumu

Pražiareň z Rajca pre tieto Vianoce pripravila hneď dve kávy. Jedna nesie pomenovanie Rum Barrel Aged a ponúka chuťové tóny rumu, horkej čokolády a sušených sliviek, druhá zasa ponúka arómu rumových praliniek a likéru, jemnú chuť kakaa, orechov a ovocia. Spoločný je teda rum.

Dospel som teda k poznaniu, že vianočná káva by podľa Be:Café mala chutiť rumovo. Je to tak? „Áno, podľa mňa by vianočná káva mala chuťovo tiahnuť smerom k rumu alebo rumovým pralinkám, keďže takto sa vieme priblížiť chuti vaječných koňakov,“ povedal obchodný zástupca Be:Café Radovan Vrzgula v rozhovore pre Blog o káve.

Radovan vzápätí priznal, že existujú aj ďalšie tradičné vianočné chute. „Boli by to škorica a perník, ale tieto chute je v káve veľmi ťažké nájsť. Našli sme aj jednu intenzívne škoricovú kávu, ale jej cena bola astronomická a výsledný produkt by bol dvakrát drahší,“ prezradil Radovan.

Rum Barrel Aged

Prvou z vianočných káv Be:Café je tzv. Rum Barrel Aged káva. „Ide o naturálne spracovanú Kolumbiu, ktorá 20 dní dozrievala v dubových sudoch od rumu. Zrná takto do seba natiahli rumovú arómu aj chuť. My sme z tejto kávy do finálnej vianočnej zmesi pridali 40 percent.“

Prečo práve 40 percent? „Lebo inak by toho bolo priveľa. Stopercentná barelka je dobrý zážitok, ale chuť rumu je natoľko výrazná, že je doslova ťažké dopiť espresso, nie to si ešte dať druhé. Nastavili sme to na jemnú rumovú dochuť a arómu. Takto je to super.“

Repete

Druhá vianočná zmes od Be:Café je kópiou minuloročnej. „Všetkým veľmi chutila,“ prezradil Radovan. „Označil by som ju za nerumovú, aj keď v chuti má rumové pralinky. Takto chutí naturálne spracovaná Uganda bez toho, aby dozrievala v sudoch od rumu. V chuti zmesi sú aj maliny a tropické ovocie.“

Zaujímalo ma aj to, či Be:Café robí aj iné blendy pri iných príležitostiach. „Zatiaľ sme iné nerobili, pretože všetky ostatné príležitosti či sviatky sú pomerne krátkodobé. Vianočný ošiaľ však trvá aj mesiac a toto obdobie si špeciálnu kávu doslova žiada,“ dodal Radovan Vrzgula.

Zľavový kód

K dobrej káve chcem dostať aj vás a zľavový kód je skvelá cesta. Ochutnáte kvalitu a dostane vás to rovnako ako mňa. Do stredy 30. novembra môžete na eshope becafe.sk využiť zľavový kód KAVOVYBLOGER10. Ceny majú veľmi nízke a aj z nich pôjde s kódom dole ešte 10%. Využite to a zásobte sa.

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Be:café
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
karbonická macerácia

Karbonická macerácia: Vylepší podtlak vlastnosti zŕn?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL