sobota, 14 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Whisky barrel aged káva zo sudov od Nestville: Darček pre náročného kávomilca

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
8. decembra 2023
whisky barrel aged káva zo sudov Nestville
Share on FacebookShare on Twitter

Máte v rodine nadšeného kavomilca, ktorý už všetko má a všetko vyskúšal? Presne pre tento každoročný problém prinášame riešenie. Káva zrejúca v sude od slovenskej whisky Nestville sa len tak nevidí. Spojenie slovenského destilátu a kvalitnej výberovej kávy je raritné a limitované. Whisky barrel aged káva od Grand Roastery tak môže byť skvelým darčekom pre niekoho, na kom vám záleží. Pozor, z kávy je k dispozícii len veľmi obmedzené množstvo. 

Grand Roastery - whisky barrel aged káva

Žltý bourbon

Grand Roastery ako pražiareň kávy so sídlom v Bardejovských kúpeľoch v tomto prípade siahla po kvalitnom zrne. Pražiari vybrali brazílsku kávu odrody Yellow Bourbon (žltý bourbon) pochádzajúcu z regiónu Carmo de Minas. Brazília Mantiquera Mountains sa sama o sebe vyznačuje sladkými orieškovými a čokoládovými chuťami a príjemnou štruktúrou. Tu však príbeh nekončí. 

V ďalšom kroku spracovania sa Bardejovčania z Grand Roastery rozhodli kávu mierne vytuningovať. Zelené kávové zrná na 22 dní uzavreli do dubového sudu, v ktorom pred tým niekoľko rokov zrela slovenská whisky značky Nestville. Zatiaľ čo si zrnká veselo spievali známu pieseň od Mekyho Žbirku – 22 dní, nasávali do seba chute a arómy dubového dreva a whisky. 

whisky barrel aged káva z Grand Roastery - pohľad na zrná

22 dní v dubovom sude

V dvadsiatydruhý deň nastala tá správna chvíľa. Kávové zrná opustili sud a vydali sa do pražičky. V Grand Roastery sa rozhodli kávu napražiť tak, aby si na nej pochutnali všetci. Konzumenti espressa a rovnako aj tí z vás, ktorí holdujú filtrovanej káve. 

Omni roast Whisky barrel aged kávy od Grand Roastery vyniká hlavne svojou sladkosťou a funky aromatikou. V chuti espressa, ale aj filtra, dominuje sladký marcipán, dubové drevo a alkoholová dochuť pripomínajuca whisky. Na espresse očakávajte koncentrovanejšie chute, vysokú sladkosť, hutnú štruktúru a dlhočiznú whisky dochuť. 

whisky barrel aged káva - Nestville - Grand Roastery

Pri príprave filtrovanej kávy sa whisky z dochute pretlačí do popredia, vďaka čomu je výraznejšia aj v samotných chutiach kávy. Okrem whisky v nej nájdete marcipán, vanilku a dubové drevo. Káva má extrémne hrejivý feeling. Zahreje vás na žalúdku aj na duši. Čo lepšie si môže človek v týchto mrazivých dňoch priať.

Či už ste sa rozhodli obdarovať “barrelkou” svojho blízkeho alebo seba, pripravili sme si pre vás recepty na prípravu espressa, ale aj filtrovanej kávy.

espresso z Grand Roastery - whisky barrel aged káva

Recept espresso:

Pomer (ratio): 1:2
Teplota extrakcie: 92*C
Tlak: 9 barov
Čas extrakcie: 25 s

Chuť: marcipán, dubové drevo a whisky so smotanovým telom a dlhou whisky dochuťou

Tip: Pri espresse sa nebojte experimentovať s mliečnymi nápojmi. Chute brazílskej kávy sú ako predurčené pre výborné kapučíno. Funky chute whisky a dubového dreva sa v mlieku veľmi citeľne prejavia. Kapučíno tak bude pôsobiť nevšedne a zaujímavo.

whisky barrel aged káva z Grand Roastery - váženie zŕn

Recept filter Hario V60

16 g —> 220 ml (90*C)
21 klikov na mlynčeku Comandante (stredne hrubé mletie)
0:00 – 0:30 40 ml (krúživý nálev a zamiešanie lyžičkou)
0:30 – 1:00 90 ml (krúživý nálev)
1:00 – 1:40 90 ml (nálev do stredu a zamiešanie celým dripperom)
finálny čas extrakcie – 2:30 

Chuť: whisky, marcipán, vanilka, dubové drevo so stredne ťažkým telom a príjemnou korenistou dochuťou

whisky barrel aged káva - príprava filtrovanej kávy

Whisky barrel aged káva od Grand Roastery je skvelý darček pre každého milovníka kávy, ale aj whisky. V jednom balíčku kávy nájdete prepojenie chutí slovenského destilátu a sladkej brazílskej kávy. Káva je sladká, alkoholová, ale hlavne hrejivá. Preto sa s vami rozlúčime so slovami: Šťastné a hrejivé!

Whisky barrel aged kávu si môžete zakúpiť na eshope praziarenkupele.sk.

káva naložená v sudoch od whisky Nestville - filtrovaná káva
Whisky barrel aged káva z Grand Roastery nám ozaj chutila.
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: barrel aged káva
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
recenzia Starbucks Holiday Blend - vianočná káva

Recenzia Starbucks Holiday Blend: Luciferova vianočná pomsta

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL