nedeľa, 11 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Zimná limitka Winterfresh od Ready After: Čokoládovo-višňové hrátky

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
1. júna 2024
zimná a vianočná limitka Winterfresh od Ready After
Share on FacebookShare on Twitter

Ešte nie je ani polovica novembra a my už máme otestovanú prvú zimnú limitku. Chalani z pražiarne kávy Ready After boli tentoraz na zimné a vianočné obdobie ready veľmi skoro, a tak sme neváhali. Otestovali sme limitovanú Guatemalu s názvom Winterfresh. Poďte zistiť ako chutila.

Ako chutí vianočné espresso?

Čo si predstavíte vo chvíli, keď začujete slovné spojenie vianočné espresso? Sladučké chute, zamatovú štruktúru, korenisté podtóny pripomínajúce vianočné koláče a čerstvo napečené medovníky? Alebo prefermentované tóny kyslej kapusty, údeného mäsa, rasce, teda akási vianočná kapustnica? Aj taká by mohla byť káva s prívlastkom vianočná, nie? Winterfresh pochádza z prvej, sladkej skupiny vianočných limitiek. 

Winterfresh od Ready After - espresso

Zahriatie z Guatemaly

Pod označením Winterfresh sa skrýva káva odrody Bourbon spracovaná premytou metódou. Zimný Bourbon od Ready After vypestovali farmári Francisco a Pedro Jacinto v regióne Huehuetenango nachádzajúcom sa v Guatemale. Winterfresh si môžete pripraviť ako espresso, ale aj ako filtrovanú kávu. Obe alternatívy vás v dlhých zimných mesiacoch príjemne zahrejú. My sme si užili espresso a cappuccino, recepty prikladáme nižšie.

Náš tip: na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

Winterfresh od Ready After - zrná

Winterfresh Espresso

Po otvorení balíčka kávy Winterfresh vás ovanie príjemná sladká vôňa roztopenej čokolády a orieškov. Nezabudnite ku káve privoňať aj tesne po namletí. Oriešky a čokoláda sa zintenzívnia a k ich vôni sa pridá horúce lesné ovocie. Mletie nastavte tak, aby extrakcia nepresiahla 30 sekúnd, no zároveň nepodliezla 25 sekúnd. 

limitka Winterfresh od Ready After

V tomto intervale vytiahnete z Guatemaly hrejivú rovnováhu sladkosti horúcej čokolády a jemnej ovocnosti višňového lekváru. Keď máte tú možnosť, teplotu extrakcie nastavte na 93 stupňov. My sme pri príprave použili sitko s kapacitou 18 gramov. Ak máte sitko s rovnakou kapacitou aj vy, pripravte espresso presne podľa našich inštrukcií. Keď má vaše sitko inú kapacitu, nevadí. Riaďte sa pomerom 1:2. 

Pri osemnástich gramoch kávy by mal váš výstup vážiť približne dvojnásobok, a teda 36 gramov. Takto pripravené espresso má podmanivú zamatovú štruktúru a poriadne dlhú dochuť bielej čokolády. 

ECM Classica PID II a Winterfresh od Ready After
Kávu sme tentoraz pripravovali na kávovare ECM Classica PID II.

Winterfresh Cappuccino

Kedy, ak nie počas zimných mesiacov, si dať skvelé hrejivé cappuccino? Winterfresh je vďaka svojim sladkým tónom ako stvorený pre zimné mliečne nápoje. Pri príprave cappuccina z Guatemaly Winterfresh dosiahnete najlepšie výsledky vtedy, keď recept prípravy espressa mierne upravíte. Extrakciu espressa potiahnite ešte o trošičku vyššie. V mlieku tak viac vynikne horúca čokoláda a višňový lekvár. 

Vyššiu extrakciu dosiahnete zjemnením hrúbky mletia, a to tak, aby sa čas extrakcie predĺžil na 30 až 35 sekúnd. Všetky ostatné parametre ponechajte rovnaké. Vďaka vyššej extrakcii ustúpi acidita kávy do pozadia a z višňového lekváru sa stane sladká višňová poleva na koláč. Na druhej strane v espresse vystúpi do popredia roztopená horká čokoláda, ktorá s višňami neuveriteľne dobre ladí. Keď pridáte mlieko, je to ako by ste pili tekutý čokoládovo-višňový koláč. 

Winterfresh od Ready After a napeňovanie mlieka
Keď máte ťažkosti s penením mlieka, pozrite si náš článok „Ako správne napeniť mlieko?„

Perníkové cappuccino

Blížia sa Vianoce a fantázii sa medze nekladú. Nebojte sa do cappuccina pridať perníkový sirup, prípadne akýkoľvek iný sirup, ktorý vám evokuje vianočný čas. 

Každý jeden dúšok espressa a cappuccina zo zimnej limitky pražiarne Ready After v nás vyvolával teplý pocit domova a vianočných sviatkov. Keď sa chcete podobne ako my preniesť k vianočnému stromčeku, kliknite si na readyafter.sk a vyhľadajte si zimnú limitku Winterfresh.

Nazdravie!

Náš tip: na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

cappuccino pripravené z limitky Winterfresh od Ready After


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Ready After Coffee
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
kapsuly Incuple Honduras Bella Vista

Recenzujeme kávové kapsuly: INCUPLE Honduras Bella Vista

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    Kostarika La Abejilla od Barista Roasters - obal a zrno

    Vysoká kávová liga: Kostarika La Abejilla od Barista Roasters

    24. apríla 2025
    Coffeein - káva spod štyroch vyhasnutých sopiek

    Kávy spod štyroch vyhasnutých sopiek: Skvelé espressá aj filtre od pražiarne Coffeein

    26. apríla 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL