Spravovať Súhlas

Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Spravovať
Zásady ochrany osobných údajov {title} {title}
streda, 11 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Exkluzívne

Nômad: Považskobystrická pražiareň kávy je o čerstvosti, cenovej dostupnosti i ekológii

Ladislav Király Od Ladislav Király
12. decembra 2020
pražiareň kávy Nômad

Počuli ste už o pražiarni kávy Nômad? My vám ju v skratke predstavíme...

Share on FacebookShare on Twitter

Pražiarne kávy dnes nájdeme v rôznych kútoch Slovenska a výnimkou nie je ani Považská Bystrica, kde sme objavili pražiareň s názvom Nômad. Vlastní ju manželský pár, ktorý pochádza z rôznych kútov Slovenska. Jaro je pol na pol z Bratislavy a Považskej Bystrice, Veronika je podľa vlastných slov hrdá východniarka narodená v Košiciach.

Prečo Nômad?

Na nezvyčajný názov Nômad (odvodené od slová nomád – kočovník) stavili podľa vlastných slov preto, lebo pravidelne pendlujú medzi Bratislavou a Považskou Bystricou. No a písmenom ô chceli vyzdvihnúť krásu slovenčiny a berú ho aj ako symboliku odkazujúcu na vrch Kriváň. Lebo kým si svoj sen splnili, museli prekonať poriadny kus cesty.

„Viem, že príbehy sú v dnešnej dobe dôležité a rozpoviem vám ten náš. Neviem, či bude pre širokú skupinu ľudí zaujímavý, ale určite bude pravdivý a reálny,“ uviedla v rozhovore pre Blog o káve Veronika. „Manžel bol, je a bude milovník kávy. Vždy ho fascinovala. Začal skúšať praženie len pre nás, raz pražil na panvici, potom v popkornovači. Bavilo ho to, postupne začal zásobovať rodinu i známych a ich reakcie boli vlastne prvým krokom k splneniu nášho sna.“

Čerstvosť na prvom mieste

Tým snom bolo založenie vlastnej pražiarne a podarilo sa. Prevádzka je už zabehnutá a majitelia nám prezradili, že veľký dôraz kladú na čerstvosť. „Je to tak. Chceme predávať čerstvo praženú kávu a chceme ju predávať bežným ľuďom, ktorí vedia oceniť čerstvosť, ale aj chuť a prácu ľudí, čo za tým stoja.“

„Ak sa našich zákazníkov, prípadne kohokoľvek, kto s Nômadom spolupracuje, opýtate, aký máme prístup a aký Jaro je… tak bez ohľadu na to, že som jeho manželka, určite vyzdvihnú ľudský prístup, ochotu vyhovieť, skromnosť a precíznosť,“ skonštatovala Veronika, ktorá k svojej práci takisto pristupuje s pokorou: „Stále tvrdím, že k veľkým veciam nepremáva výťah. Treba použiť schody…“

Nômad a ekologický podtón

Jej prístup a hodnoty dobre vystihujú aj ďalšie slová. „Venujem sa aj recyklovaniu vriec od kávy, šijem zástery, tašky či obliečky na vankúše. Myslíme ekologicky a aktuálne spolupracujeme s viacerými bezobalovými obchodíkmi v rámci celej Slovenskej republiky. Bezobalový prístup si mimoriadne vážime a sami kávu nosíme buď osobne, aby sme minimalizovali množstvo obalov, prípadne si použité obaly vymieňame.“

pražiareň kávy Nômad

Chvályhodné, čo poviete? Veľmi fajn sú pritom aj ďalšie hodnoty, ktoré z prezentácie Nômadu cítiť. „Našou pointou je predávať čerstvú kávu bežným ľuďom. Veľmi si vážim, keď k nám príde 70-ročná babka s vlastnou nádobkou a každý mesiac si kúpi 300 gramov kávy. Dokonca povie, že chutí inak a vnuk už inú nechce,“ usmiala sa Veronika.

Cenová dostupnosť

„Kávu nepredávame za 40 eur a myslím si, že sme cenovo dostupní. Chceme, aby si ju ľudia vedeli kúpiť. A áno, aj nám sa stane, že ľudia spomenú lacnejšiu cenu komerčnej kávy v obchode, no keď im vysvetlíme, čo to všetko obnáša od kúpy zelenej kávy, cez praženie a balenie, plus koľko to chce energie, tak pochopia vyššiu cenu, ako možno nájdu bežne v obchode.“

„Máme skúsenosť, že keď ľudia našu kávu ochutnajú, radi sa vrátia. Povedia, že cítia rozdiel a tešia sa. Samozrejme ani nebudem hovoriť, akí šťastní sme potom my. Nejdeme cestou, že naša káva je najlepšia a musíte ju kupovať. Nám však nesmierne chutí a ľudia, ktorí ju kupujú, chápu rozdiel a vedia, o čom to je,“ pokračovala Veronika.

Káva pražená na objednávku

Jednou z výsad, na ktorých Nômad stavia, je už spomínaná čerstvosť. A nie je to len pojem. „Kávu do obchodov pražíme len na objednávku. Na sklade nemáme napražené a nabalené zásoby. Keď niekto zavolá, že chce kávu, tak spravíme maximum, aby bola hotová čo najskôr. Manžel musí ísť v prvom rade ku pražičke a napražiť ju. Malé množstvo, ktoré máme pripravené, je určené len pre náš malý obchodík.“

Kde si môžete zakúpiť kávu Nômad?

Veronika nám prezradila, že ak chce niekto ochutnať kávu Nômad, môže prísť buď osobne do kontajnerového obchodíku pri Tescu v Považskej Bystrici, prípadne do vybraných obchodov v rámci celého Slovenska, napríklad do Gazdovského dvora v Bratislave a v Banskej Bystrici, do obchodu U babičky v Bratislave, prípadne do Sanus Vita v Žiline alebo do vybraných prevádzok Kočkovskej pekárne.

Rovnako ich nájdete v bezobalových obchodíkoch v rámci celého Slovenska. Od Bezobalova v Bratislave až po Na kôpke v Košiciach. Nuž a ľudia z ostatných kútov Slovenska môžu využiť internetovú stránku nuomad.sk.

Odporúčame aj sociálne siete:

Instagram: @nomad_kava

Facebook: @Praziaren.kavy.nuomad

pražiareň kávy Nômad
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Nômadpražiareň kávyrozhovor
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
pražiareň kávy v Bratislave Aroma Coffee

Aroma Coffee: Kávu nepražíme kvôli ziskom

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    11. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Rye Island Roastery - Colombia Teodolfo Lopez a Guatemala Blue Ayarza

    Dva dôvody, prečo sa zamilovať do kávy od Rye Island Roastery: Kolumbia Teodolfo Lopez a Guatemala Blue Ayarza

    6. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    11. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    TOPlist
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL